Skocz do zawartości
Hugster

Toshiba + 'express Media Plyer'

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Robiąc porządki znalazłem w pudełku od lapcia płytę 'Express Media Player Recovery CD'. Z informacji które są w sieci wiem, że aplikacja ta "umożliwia odtwarzanie płyt CD, DVD, regulację głośności i inne funkcje multimedialne bez konieczności uruchamiania systemu operacyjnego".

Chciałbym się dowiedzieć jak to jest w rzeczywistości, bo nie ukrywam że rozglądałem się za tego typu aplikacją a tu się okazuję, że od kilku miesięcy 'grzecznie' leżała w pudełku. Tak więc kilka pytań:

- na notebooku jest Xp home. Czy podczas startu mam wybór między systemem a Express Media Player?

- czy aplikacja umożliwia odtwarzanie plików mp3/avi/mpeg znajdujących się na dysku?

- czy wymagana jest do tego osobna partycja? Jeśli tak to jakiej wielkości?

Konkretyzując - chcę aplikację która nie musi odpalać systemu żeby obejrzeć znajdujący się na dysku/płycie film czy posłuchać muzyki. Express Media Center nadaje się do tego?

---

Pozdrawiam

Hugster

Edytowane przez Hugster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konkretyzując - chcę aplikację która nie musi odpalać systemu żeby obejrzeć znajdujący się na dysku/płycie film czy posłuchać muzyki. Express Media Center nadaje się do tego?

Obawiam się że nie w 100%. Odtworzy tylko to, co mu wrzucisz do napędu DVD, a i to nie wszystko. W każdym razie wersja dostępna na mojej Toshibie A100-906 odtworzy DVD, ale płytek z filmami DivX nie widzi.

W sumie taki prosty zamiennik stacjonarnego odtwarzacza DVD...

Edytowane przez katoda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi