Hugster Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 (edytowane) Witam. Robiąc porządki znalazłem w pudełku od lapcia płytę 'Express Media Player Recovery CD'. Z informacji które są w sieci wiem, że aplikacja ta "umożliwia odtwarzanie płyt CD, DVD, regulację głośności i inne funkcje multimedialne bez konieczności uruchamiania systemu operacyjnego". Chciałbym się dowiedzieć jak to jest w rzeczywistości, bo nie ukrywam że rozglądałem się za tego typu aplikacją a tu się okazuję, że od kilku miesięcy 'grzecznie' leżała w pudełku. Tak więc kilka pytań: - na notebooku jest Xp home. Czy podczas startu mam wybór między systemem a Express Media Player? - czy aplikacja umożliwia odtwarzanie plików mp3/avi/mpeg znajdujących się na dysku? - czy wymagana jest do tego osobna partycja? Jeśli tak to jakiej wielkości? Konkretyzując - chcę aplikację która nie musi odpalać systemu żeby obejrzeć znajdujący się na dysku/płycie film czy posłuchać muzyki. Express Media Center nadaje się do tego? --- Pozdrawiam Hugster Edytowane 7 Kwietnia 2007 przez Hugster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 (edytowane) Konkretyzując - chcę aplikację która nie musi odpalać systemu żeby obejrzeć znajdujący się na dysku/płycie film czy posłuchać muzyki. Express Media Center nadaje się do tego?Obawiam się że nie w 100%. Odtworzy tylko to, co mu wrzucisz do napędu DVD, a i to nie wszystko. W każdym razie wersja dostępna na mojej Toshibie A100-906 odtworzy DVD, ale płytek z filmami DivX nie widzi. W sumie taki prosty zamiennik stacjonarnego odtwarzacza DVD... Edytowane 8 Kwietnia 2007 przez katoda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...