Skocz do zawartości
Dandek

Ddr2 Co Lepiej Kupic ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam zamiar kupic ram w granicach 700 zl...

mam pytanie czy kupic lepiej patriot LLK 2x 1gb llk 800 MHz cl4 - 680 zl ( napewno beda krecone)

czy lepiej kupic 3 x 1 gb jakiegos goodrama albo a data - 700 zl

co bedzie bardziej wydajne ?????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zalezy jaki OS. jezeli Xp to 2 giga spokojnie styka, chyba ze do gothik 3 ;) ale ta gra ma taki silnik ze pozre kazda ilosc ramu :)

jezli vista to 3 giga bedzie wskazane, a najlepiej 4 giga w dwoch modulach po 2 giga

co do podkrecalnosci, zalezy jak trafisz, bo te patriotki sa zarowno na Micron D9GMH jak i Elpida, A-daty te tansze sa na Elpidach, ale maja PCB Brainpower czyli b. dobre

ostataecznie zalez\y jakiego o/c oczekujesz i do jakiego konfigu, ja bym brał A-daty ostatecznie bo nie masz gwarancji ze te patriotki beda na Micronach.... a taniej wyjdzie

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam dylemat co lepiej brać :

2 x 1gb goodrama czy 2 x 1gb Kingstona ???

http://www.allegro.pl/item181964877_pamiec...l_channel_.html

http://www.allegro.pl/item181918222_pamiec...annel_nowa.html

( sprzęt na razie taki jak w podpisie ale już niedługo będzie am2 x2 lub e4300 i chciałbym na tych pamiątkach zrobić te 3ghz)

z góry dzięki za odpowiedź

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obojetnie, jedne i drugie do dobrego oc sienie nadaja, w przypadku C2d stykna bo 4300 ma mnoznik x9 wiec memki nie beda strasznie zylowane(przy 3GHz C2D pamieci beda lecialy na ~800 wiec powinny dac rade)

do x2 to za wysokie timingi, zapewne da sie je obnizyc, pytanie na ile....

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbyś dołożył to 100zł jeszcze to proponuje Te lub taniej to Te

p.s

obojetnie, jedne i drugie do dobrego oc sienie nadaja, w przypadku C2d stykna bo 4300 ma mnoznik x9 wiec memki nie beda strasznie zylowane(przy 3GHz C2D pamieci beda lecialy na ~800 wiec powinny dac rade)

A czasem przy dzielniku 1:1 przy 3ghz pamięci nie będą miały około 660?? :wink: Chyba że coś mi sie pokićkało to wtedy sory :D

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

p.s

A czasem przy dzielniku 1:1 przy 3ghz pamięci nie będą miały około 660?? :wink: Chyba że coś mi sie pokićkało to wtedy sory :D

sorry nie wiem co mi sie wkrecilo :P widocznie swiateczny browarek zacmil umysł :D oczywiscie twoja wartosc jest prawidlowa

co do ramow jak pod x2 to wez OCZ special ops i bedziesz mial dobre memki za nieduza kase B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi