Dandek Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Witam mam zamiar kupic ram w granicach 700 zl... mam pytanie czy kupic lepiej patriot LLK 2x 1gb llk 800 MHz cl4 - 680 zl ( napewno beda krecone) czy lepiej kupic 3 x 1 gb jakiegos goodrama albo a data - 700 zl co bedzie bardziej wydajne ????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Ja bym kupił 3 GB a data, bardzo dobre pamięci, a dodatkowe 1 GB nie zaszkodzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexander_Mniejszy Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 zalezy jaki OS. jezeli Xp to 2 giga spokojnie styka, chyba ze do gothik 3 ;) ale ta gra ma taki silnik ze pozre kazda ilosc ramu :) jezli vista to 3 giga bedzie wskazane, a najlepiej 4 giga w dwoch modulach po 2 giga co do podkrecalnosci, zalezy jak trafisz, bo te patriotki sa zarowno na Micron D9GMH jak i Elpida, A-daty te tansze sa na Elpidach, ale maja PCB Brainpower czyli b. dobre ostataecznie zalez\y jakiego o/c oczekujesz i do jakiego konfigu, ja bym brał A-daty ostatecznie bo nie masz gwarancji ze te patriotki beda na Micronach.... a taniej wyjdzie pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Oczywiście, że 3 x 1GB :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CKM18 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 mam dylemat co lepiej brać : 2 x 1gb goodrama czy 2 x 1gb Kingstona ??? http://www.allegro.pl/item181964877_pamiec...l_channel_.html http://www.allegro.pl/item181918222_pamiec...annel_nowa.html ( sprzęt na razie taki jak w podpisie ale już niedługo będzie am2 x2 lub e4300 i chciałbym na tych pamiątkach zrobić te 3ghz) z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexander_Mniejszy Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 obojetnie, jedne i drugie do dobrego oc sienie nadaja, w przypadku C2d stykna bo 4300 ma mnoznik x9 wiec memki nie beda strasznie zylowane(przy 3GHz C2D pamieci beda lecialy na ~800 wiec powinny dac rade) do x2 to za wysokie timingi, zapewne da sie je obnizyc, pytanie na ile.... pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CKM18 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Alexander_Mniejszy - to jakie najtańsze 2 x 1gb mam kupić do x2 (płyta abit kn9 procesor będzie 3600 lub 3800 brisbane) żeby dało się wyciągnąć 3ghz ??? powiedzmy do 500zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 (edytowane) Jakbyś dołożył to 100zł jeszcze to proponuje Te lub taniej to Te p.s obojetnie, jedne i drugie do dobrego oc sienie nadaja, w przypadku C2d stykna bo 4300 ma mnoznik x9 wiec memki nie beda strasznie zylowane(przy 3GHz C2D pamieci beda lecialy na ~800 wiec powinny dac rade) A czasem przy dzielniku 1:1 przy 3ghz pamięci nie będą miały około 660?? :wink: Chyba że coś mi sie pokićkało to wtedy sory :D Edytowane 9 Kwietnia 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexander_Mniejszy Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 p.s A czasem przy dzielniku 1:1 przy 3ghz pamięci nie będą miały około 660?? :wink: Chyba że coś mi sie pokićkało to wtedy sory :D sorry nie wiem co mi sie wkrecilo :P widocznie swiateczny browarek zacmil umysł :D oczywiscie twoja wartosc jest prawidlowa co do ramow jak pod x2 to wez OCZ special ops i bedziesz mial dobre memki za nieduza kase B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...