niesia Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Witam. Od pewnego czasu (od ponad miesiaca...) mam problem z neostrada. Zaczelo sie tego, ze router (USR 9108A - dzialal doskonale od ponad pol roku) zaczal co jakis czas tracic synchronizacje, gubil pakiety, BER bylo momentami rzedu 5e-2 :-| Probowalam przywracac stare ustawienia itp itd, w koncu podlaczylam stary modem tepsy (sagem fast800), myslac, ze moze to router sie zepsul. Modem zsynchronizowal sie i wygladalo na to, ze wszystko jest ok, a wina lezy po stronie routera. Juz mialam oddac router do serwisu, zeby spojrzeli na niego fachowym okiem, gdy zadzwonila pani z tp z pytaniem czy moj internet dobrze dziala i z propozycja liveboxa (nie wiem czy ma to jakis zwiazek, moze to tylko dziwny zbieg okolicznosci). Mniej wiecej kwadrans po tym, jak odmowilam pani z tepsy (ciezko bylo, nie chciala odpuscic ;) ) internet zniknal na dobre - byla synchronizacja, ale wywalalo blad 721 (komputer zdalny nie odpowiedzial czy cos w tym stylu). Wystarczyl telefon na 0800 i odzyskalam internet (mimo, ze jedyne co mi kazali zrobic to kolejny reset...) - zarowno na modemie, jak i na routerze. I wszystko bylo fajnie przez 2 tygodnie, kiedy znow zniknal internet i nastepnego dnia znow zadzwonil koles od liveboxa (zbieg okolicznosci?). Rodzice odmowili i juz od 10 dni wydzwaniam na 0 800 i uzeram sie z konsultantami i zaczynam watpic w to, czy jeszcze kiedys bede miala normalny internet :-| Neo jest tylko na modemie, ktory gubi co jakis czas synchronizacje (czasem jest ok przez pol dnia, czasem znika co 5 minut), na routerze w ogole sie nie synchronizuje. Po raz kolejny wyslali zgloszenie do centrali, znow maja cos sprawdzic i naprawic... Czy ktos z Was ma moze pomysl co moze byc nie tak i o co ew. powinnam spytac przy kolejnym telefonie do tepsy? Problemy z synchronizacja to pewnie ich wina, moze rzeczywiscie cos tam sie u nich zepsulo, ale nie potrafie zrozumiec dlaczego moj router przestal dzialac? Uprzedzajac pytania: sprawdzalam go u kolezanki - zsynchronizowal sie od razu... Bede wdzieczna za kazda sugestie. Z gory dziekuje, Agnieszka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 A powiedz jak daleko mieszkasz od centrali TPSA? Mieszkasz w mieście, na wsi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niesia Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Ups, przepraszam, nie napisalam: Warszawa - Wawer. Szczerze mowiac nie wiem gdzie jest centrala tpsa... Mozliwe, ze sie zmienila? Neostrade mam od 3 lat i jakos nigdy wczesniej nie mialam za daleko do centrali... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...