Gość Norferin Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 (edytowane) Znalazlem taki opis: Ponadto różnica między np. ADA3700BN E4 vs ADA3700CF E6 jest taka, że ten pierwszy to "prawdziwy" San Diego a ten drugi to często (choć nie zawsze) Toledo z zablokowanym/obciętym jajkiem. Co oznacza jajko i co ma zablokowane??????? Czy ktos moze odpowiedziec na to i inne moje pytanie: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=193990&st=90 Edytowane 11 Kwietnia 2007 przez Norferin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Jajko oznacza rdzen (core) czyli coś jakby dwa prock w jednym opakowaniu. Problem w tym ze z tego co ja wiem nie ma czegoś takiego jak obcięte toleda (moge sie mylić wiec prosze o korekte ;p). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Ale brednie :mur:. SanDiego nigdy nie były obciętymi Toledo - taka zabawa za dużo by kosztowała AMD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaneda Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Witam, mam Problem z Athlonem 64 3700+ SanDiego, mianowicie dioda procesora w trybie normalnym ma temp. okolo 50 C a w stresie około 60 stopni. Może to wina niezbyt rewelacyjnego chłodzenia czyli Spire Spire CoolKing IV. Jeśli zmienię na AC freezera 64 pro to czy temp spadnie o mniej więcej 10 stopni czy o dosłownie pare??? Pytam bo zastanawiam sie czy sie opłaca..... Pozdrawiam ps. proc nie jest kręcony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 cos masz duzo tych stopni. i prawdopodobnie jest to wina chlodzenia. lub odczyt z diody moze byc zly. sprawdz paluchem czy radiator jest goracy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaneda Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 jest gorący Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 to wymień na cos lepszego. powinienes zyskac sporo. nie pamietam ile ja mialem, ale cos ok 52 w stress Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaneda Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 (edytowane) ok thx, ale chyba wszystko z CPU jest w porządku? Edytowane 31 Stycznia 2008 przez kaneda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Preciez macie temat specjalnie do tego procka tu klik Tam walcie dalej swoje posty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 (edytowane) Witam, mam Problem z Athlonem 64 3700+ SanDiego, mianowicie dioda procesora w trybie normalnym ma temp. okolo 50 C a w stresie około 60 stopni. Może to wina niezbyt rewelacyjnego chłodzenia czyli Spire Spire CoolKing IV. Jeśli zmienię na AC freezera 64 pro to czy temp spadnie o mniej więcej 10 stopni czy o dosłownie pare??? Pytam bo zastanawiam sie czy sie opłaca..... Pozdrawiam ps. proc nie jest kręcony Ja na SD3700+ na 3025MHz i 1.5V mam w stresie < 50*C (teraz przy SETI ~42*C - zdjety bok obudowy) na Freezerze 64 Pro ;) ps. Te procki nie powinny pracowac dluzej przy wiecej niz 50*C Edytowane 31 Stycznia 2008 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaneda Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 (edytowane) ok thx, nie pozostaje mi nic innego jak zakupic freezera ;) Edytowane 31 Stycznia 2008 przez kaneda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 (edytowane) Teza. Może prędzej zastanów sie nad dobra pastą termoprzewodzącą. Po co wydawać kasę na droższe chłodzenie skoro taniej kupisz pastę, jeśli wentylator nie daje odgłosów w stylu "moja śmierć jest blisko". Dowód. Pasta ARCTIC SILVER 5 + regulator obrotów = 12 stopni mniej na CPU i kilkanaście dB ciszej. Łączny koszt 35 PLN. Mojego CPU chłodzi Igloo 2520 CU, mówiono mi ze to badziew, ale działa już 2 lata bez problemów. Edytowane 31 Stycznia 2008 przez Armo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwor Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 tylko artic silvera trzeba zmieniać co jakiś czas... Bardzo dobra pasta Ceramique i nie droga. Nie przewodzi prądu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaneda Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 A co sądzicie o OCZ Ultra 5+? Słyszałem, że jest chyba jedna z lepszych, tylko szkoda, że w tubce jest jej tak mało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 tylko artic silvera trzeba zmieniać co jakiś czas... Bardzo dobra pasta Ceramique i nie droga. Nie przewodzi prądu :) Zmieniam ją co kilka miesięcy przy okazji czyszczenia budy w środku o czym nie powinno sie zapominać bo to też wpływa na chłodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 juz bez przesady as5 wyjątkowo dobrze znosi dłuższe grzanie a wiem coś o tym śmigałem na tym przed clp ze 3 lata 24/7 i kilka mcy 24/7 nie robiło na niej wrażenia. armo - to nie pasta, to ty miałeś chłodzenie źle zainstalowane i tyle. 12*c różnicy nawet przy tych samych obrotach wentylatora nie będzie jak będziesz konfrontował AS5 vs plasterek szynki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaneda Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie tej temp. procesora, czy temp. diody procesora to temperatura właściwa w tym Athlonie??? Bo na diodzie temp. zawsze jest wyższa o naście stopni od temp. procesora... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaneda Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Pomoże ktoś?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 (edytowane) To normalne bo temp. podawana z diody procesora to...jakby temp. jądra procesora...które zawsze jest cieplejsze niż temp podawana z....czapki, IHS-a?? ;] Edytowane 2 Lutego 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaneda Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Więc mam się nie przejmować tym, że temp. diody wynosi normalnie około 50 stopni a w stresie prawie 60 stopni?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Powinnieneś. 50 i 60 stopni to ZA DUŻO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaneda Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 THX Grzechu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...