Skocz do zawartości

Armo

Stały użytkownik
  • Zawartość

    686
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Reputacja

3 Neutralna

O Armo

  • Ranga
    Uczestnik
  • Urodziny 05.04.1978

Profile Information

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Skąd
    TG
  1. Armo

    Problem z ram ddr4

    Próbowałeś resetować BIOS?
  2. Armo

    Tuner DVB-T USB

    Mam zamiar zakupić tuner DVB-T z złączem USB do laptopa. Do najbliższego nadajnika w Katowicach- Kosztowy mam około 33 km. Już wiem, że zwykła antena dołączona do zestawu raczej nie da rady i trzeba będzie kupić zewnętrzną kierunkową. Jednak chciałbym uniknąć problemów z odbiorem na antenie zewnętrznej. Czytałem różne recenzje, ale w mało której jest informacja o tym jak tuner działa w pewnej odległości od nadajnika. Możecie mi polecić jakiś model, który nie będzie miał problemów z odbiorem na taką odległość?
  3. Armo

    Coś padło, tylko co?

    W zasilaczu jest wentylator, ktory wyciąga powietrze z obudowy. Dlatego uważasz zasilacz za podejrzanego. Otwórz bude i dokładnie przyjrzyj się wszystkim elementom zwłaszcza wtyczom w które wpiete są kable zasilajace.
  4. Podepnij Seagate do SATA2 i zobacz jak będzie działał SSD na SATA3. Jeśli nic się nie poprawi to zrób tak jak DeathTomahawk napisał.
  5. Dysk prcuje w trybie AHCI czy IDE? Jeśli IDE to mógł się przełączyć na tryb PIO i dlatego tak wolno działa.
  6. Do sprzedania mam dysk Samsung. Dysk jest używany i wpełni sprawny. http://allegro.pl/show_item.php?item=2817253115
  7. Do sprzedania mam w/w router. Sprzęt jest nowy i na gwarancji. http://allegro.pl/show_item.php?item=2691891256
  8. Parę dni temu kupiłem: router TL-WR842ND, SSD 64GB Samsung, obudowę dysku. SSD wrzuciłem do laptopa i śmiga. Problem natomiast jest z dyskiem (WD 320GB 2,5' wyciągnięty z laptopa i wrzucony do w/w obudowy) podłączonym do routera po przez wejście USB. Po podłączeniu dysku działa on bez problemu dopuki jest używany. Wystarczy, że przez około 2 min. nie jest używany i już nie można się z nim podłączyć. Router go widzi, jednak nie ma dostępu do jego zawartości. Odłączenie dysku od routera i ponowne podłączenie powoduje, że dysk działa, ale do czasu kiedy nie jest używany przez około 2 min. Po tym czasie słuchać w dysku coś jakby cykanie (ruchy głowicy). Co próbowałem zrobić: 1. Sprawdziłem wszystkie możliwe ustawienia routera. 2. Podłączyłem do routera 2 różne pendrive-y. Działają bez zarzutu i nie odłączają się. 3. Kabel USB dołączony do obudowy USB ma możliwość podłączenia do innego portu USB aby zapewnić dodatkowe zasilanie. Podłączenie go do drugiego kompa jak i zasilacza sieciowego nic nie daje. 4. Dysk po podłączeniu po przez USB do dwóch różnych kompów działa bez zarzutu. 5. Dysk po podłączeniu do desktopa po przez SATA działa bez zarzutu. Testy dysku i SMART nie wykazują żadnych błędów. 6. Zaktualizowałem firmware routera do najnowszej wersji. Na mój gust problem jest związany z oszczędzaniem energii, która działa w dysku. Czy jest jakiś sposób aby to wyłączyć? Zastanawiałem się czy wrzucić na router open WRT, ale nie wiem czy rozwiąże to problem. Jestem otwarty na wszelkie sugestie.
  9. Co do programu HDtune. W poście przedstawona jest wersja 2.55, jest ona dość wiekowa i ma problemy z prawidłowym odczytem SMART dysków pracujących w trybie AHCI i na nowszych chipsetch. Może to wprowadzać mniej doświadczonych userów w błąd jeśli w zakładce SMART i INFO nic nie zobaczą. Lepiej używać wersji 5.00 lub nowszych, które nie posiadają tego problemu. Jest to wersja 15 dniowa, ale to ograniczenie nie ma wpływu na ocenę sytuacji dysku.
  10. Mam zamiar zakupić router WR1042ND. W związku z tym mam kilka pytań. 1. Czy będzie działał podłączony do niego po przez USB dysk HDD 320 GB 2,5 cala. 2. Czy system plików na w/w dysku musi być jakiś specyficzny? Czy będzie działał NTFS? Trochę szukałem po sieci jednak nie znalazłem odpowiedzi a te pytania.
  11. 1. Samoczynne i nagłe wyłączanie się komputera najczęściej oznacza problemy z zasilaczem lub zbyt wysok temperaturą procesora. 2. Ściągnij z strony www Gigabyte sterowniki AHCI rozpakuj na pendrive. W czasie intalacji systemu, przy wyborze dysku kliknij "załaduj sterownik" i wskaż sterowniki AHCI na pendrive.
  12. Do sprzedania mam w pełni sprawnego, używanego laptopa na gwarancji. http://allegro.pl/show_item.php?item=2569200003
  13. Armo

    Windows nie wstaje na samym ssd

    Czy podczas instalacji HDD był podłączony? Jeśli tak to system podczas instalacji wrzucił na niego sektor rozruchowy.
  14. Armo

    Spadek możliwości OC

    Miałem podobnie z moim E4600, przez pierwsze 3 lata bez problemu śmigał na 3,25 GHz z 2,4 GHz. Potem już był problem z oc na 2,66 GHz. Po koniec działał już tylko na 2,4 GHz.
  15. Witam. Od pewnego czasu zauważyłem, że czasem (kilkanaście razy na dzień)przycina mi się system na około 1-2 sekundy, a dioda dysku twardego w tym czasie sygnalizuje jego intensywną pracę. Podczas takich zacinek mogę tylko ruszać myszką, klikanie nie działa, klawiatura też nie reaguje. Po chwili wszystko wraca do normy. Jeśli chodzi o gry to dzieje się tak samo, sekunda lub dwie gra się zatrzymuje, a potem wraca wszystko do normy. Temperatury w normie, wirusów i innych szkodników brak. Żaden proces nie powoduje zacinek. System Win7 x64. Sprzęt to laptop Dell Inspiron M5010. Zrzuty HD tune: http://pokazywarka.pl/wkgsrn/ Z tego co poszukałem na necie to może być problem z kablem transmisji danych między mobo a HDD. Niestety nie mam dostępu do dysku (brak klapki w obudowie). Laptop jest jeszcze na gwarancji, więc rozkręcanie obudowy odpada. Stąd pytanie, czy powinienem się marwić o stan HDD i czy kwalifikuje się on na reklamację w ramach grawancji?
×

Ważne informacje

Umieściliśmy pliki cookie na Twoim urządzeniu, aby pomóc Ci ulepszyć tę witrynę. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym razie zakładamy, że możesz kontynuować.