Skocz do zawartości
Pussey

Reaktywacja Lapka

Rekomendowane odpowiedzi

A więc, niedawno udało mi się trafić na allegro laptopa za niewiele :)

Jest to Fujitsu-Siemens LIFEBOOK S5582 z PIII 800MHz.

Laptop przeszedł do tej pory face lifting-dostał żółty lakier i kilka innych bajerów, ale chce pogrzebać jeszcze w silniku :lol2:

Bios typowo laptopowy, czyli mogę sobie godzinę ustawić :lol: , żadnej zmiany FSB, poprostu nic...

ClockGen też nie daje rady...

Pytanie do Was:

Czym podkręcić?? -może jakiś drutmod ?? -inny sposób?? -program??

Zaznaczam, że procka nie da się wymienić, bo jest przylutowany do płyty...

Edytowane przez Pussey

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Generic-przepraszam bardzo, że skalałem Twe oczy...

Ale dlaczego syf?? Bo PIII, bo żółty, bo nie ma C2D??

Desperacko malowanego??

Lakierowałem starannie-samo przygotowanie zajęło mi ponad tydzień.

Podkład, 3 warstwy bazy i 3 warstwy lakieru-pokaż mi tak przygotowanego Uaza :D

@wirion/AK- 105 -THX starałem się...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość <account_deleted>

Czegoś nie kumam: 3 warstwy lakieru - tzn "klaru", czyli bezbarwnego tak? Przy takiej ilości mógłbyś go spolerować na lustro, a wygląda tjakoś matowo...

Rozłożyłeś go na części pierwsze czy malowałeś w całości?

edit: użyłeś zmiękczacza do lakieru (jak na zderzakach, co by lakier nie pękał)?

Edytowane przez tomazzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konfiguracji sie w zadnym wypadku nie czepialem - sam uzywam slabszego laptopa...

o ile z zewnatrz razi tylko nie wszystkim przypadajacy do gustu zolty kolor - i wglebienie ma klapie zapewne pod logo...

o tyle w srodku jest zenada o-\

szara klawiatura, pseudo wlokno weglowe i zolte wstawki na jego tle - zdecydowanie fuj...

o naklejce "core 2 duo" juz chyba nie ma co wspominac o-)

nie "desperacko malowanego" tylko malowanego w akcie desperacji...

"mam uaza, ojej... nie jest trendy i co teraz? koledzy sie ze mnie smieja... to moze to przemaluje i bedzie respect, bedzie sie czym pochwalic... tylko jak? a na zolto! rzucac sie w oczy i bedzie taki 'lamborghini'"

mniej wiecej takie cos mialem w wyobrazni ogladajac zdjecia tego komputera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generic napisał(a):

Konfiguracji sie w zadnym wypadku nie czepialem - sam uzywam slabszego laptopa...

o ile z zewnatrz razi tylko nie wszystkim przypadajacy do gustu zolty kolor - i wglebienie ma klapie zapewne pod logo...

o tyle w srodku jest zenada o-\

szara klawiatura, pseudo wlokno weglowe i zolte wstawki na jego tle - zdecydowanie fuj...

o naklejce "core 2 duo" juz chyba nie ma co wspominac o-)

nie "desperacko malowanego" tylko malowanego w akcie desperacji...

"mam uaza, ojej... nie jest trendy i co teraz? koledzy sie ze mnie smieja... to moze to przemaluje i bedzie respect, bedzie sie czym pochwalic... tylko jak? a na zolto! rzucac sie w oczy i bedzie taki 'lamborghini'"

mniej wiecej takie cos mialem w wyobrazni ogladajac zdjecia tego komputera

Co znaczy "zdecydowanie fuj..."??? Ja spotykając Ciebie na ulicy też mogę powiedzieć "zdecydowanie fuj..."...

To że Tobie nie podoba się "szara klawiatura, pseudo wlokno weglowe i zolte wstawki na jego tle" nie znaczy że coś jest brzydkie.

Osobiście uważam, że ta szara klawiatura i pseudo włókno węglowe bardzo do siebie pasują.

Najważniejsze, że autor się przyłożył i należy docenić pracę włożoną w tego laptopa.

@Pussey: polerowałeś go po lakierce?

Edytowane przez AK-105

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to w koncu po co jest takie forum?

jak ktos cos pokazuje i sie podoba to trzeba sie zachwycac ale jak sie nie podoba to juz lepiej przemilczec?

wystawiajac tutaj zdecia swojej pracy powinno sie liczyc z tym ze komus sie nie spodoba i wyrazi swoja opinie

Cytat

Co znaczy "zdecydowanie fuj..."??? Ja spotykając Ciebie na ulicy też mogę powiedzieć "zdecydowanie fuj..."...

przeciez gdybym zobaczyl kogos nieznajomego z takim laptopem na ulicy czy uczelni nie podszedl bym i nie powiedzial co o nim mysle - bo przeciez co kogos takiego moze obchodzic moja opinia?

tak samo nie widze powodu dla ktorego mial bys tak podsumowac moja osobe przy przypadkowym spotkaniu na ulicy... co innego gdybym wystawil swoje zdjecia do jakiegos konkursu pieknosci czy chocby na jakies glupie fotka.pl... rzecz w tym ze ja mam troche samokrytyki (w odroznieniu od autora tematu jak sadze...) i takiego glupstwa bym nie zrobil o-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

to w koncu po co jest takie forum?

jak ktos cos pokazuje i sie podoba to trzeba sie zachwycac ale jak sie nie podoba to juz lepiej przemilczec?

wystawiajac tutaj zdecia swojej pracy powinno sie liczyc z tym ze komus sie nie spodoba i wyrazi swoja opinie

Tu nie chodzi o to czy komuś się podoba czy nie. Tu chodzi o sposób w jaki się to wyraża.

Cytat

przeciez gdybym zobaczyl kogos nieznajomego z takim laptopem na ulicy czy uczelni nie podszedl bym i nie powiedzial co o nim mysle - bo przeciez co kogos takiego moze obchodzic moja opinia?

tak samo nie widze powodu dla ktorego mial bys tak podsumowac moja osobe przy przypadkowym spotkaniu na ulicy... co innego gdybym wystawil swoje zdjecia do jakiegos konkursu pieknosci czy chocby na jakies glupie fotka.pl

To znaczy że na forach można jechać po ludziach, ale jak się stoi z nimi twarzą w twarz to już nie? Brawo!

Cytat

... rzecz w tym ze ja mam troche samokrytyki (w odroznieniu od autora tematu jak sadze...) i takiego glupstwa bym nie zrobil o-)

Jak wyżej... Jak Ci się nie podoba to po prostu to napisz bez określeń w stylu "glupstwa", "zdecydowanie fuj...", "zenada" itp.

Koniec OT,

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra postaram sie JESZCZE prosciej napisac:

czlowiek wystawiajacy cos na forum tego typu oczekuje ze ludzie to ocenia i wyraza swoja opinie - po to jest forum

czlowiek idacy po ulicy gdzies idzie i nie robi tego po to zeby inni go oceniali i wyrazali o nim swoja opinie

a to wszystko po to zeby wykazac jak nietrafne bylo twoje porownanie "Ja spotykając Ciebie na ulicy też mogę powiedzieć "zdecydowanie fuj..."..."

nawet darowal bym sobie calkiem wypowiedz w tym temacie gdyby elementy wokol touchpada i przyciskow pod ekranem byly szare/czarne... ale zolc na tle czarnego/wlokna weglowego traci takim kiczem ze nie moglem przejsc obojetnie... cos jak zolte obudowy z niebieskimi neonami o-)

a naklejka core2duo na sprzecie starszym pare lat to jak (jakze popularne) przyklejnamie eM'ek na swoje BMW... ktore z wersja M nic wspolnego poza producentem nie ma...

przykro mi ale ten laptop jest dla mnie swietnym przykladem 'wiejskiego tuningu' dobrze widocznego na wielu samochodach, obudowach komputerow stacjonarnych a teraz jak widac rowniez laptopach

a ze duzo pracy wlozone? coz - nie widac!

lakier jest matowy, zadnej glebi w nim nie ma... a i zdjecia nie pomagaja w ocenie bo raz ze nie ostre a dwa ze balans bieli skopany i nie wiadomo jaki to ma naprawde odcien

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generic napisał(a):

dobra postaram sie JESZCZE prosciej napisac:

czlowiek wystawiajacy cos na forum tego typu oczekuje ze ludzie to ocenia i wyraza swoja opinie - po to jest forum

czlowiek idacy po ulicy gdzies idzie i nie robi tego po to zeby inni go oceniali i wyrazali o nim swoja opinie

a to wszystko po to zeby wykazac jak nietrafne bylo twoje porownanie "Ja spotykając Ciebie na ulicy też mogę powiedzieć "zdecydowanie fuj..."..."

nawet darowal bym sobie calkiem wypowiedz w tym temacie gdyby elementy wokol touchpada i przyciskow pod ekranem byly szare/czarne... ale zolc na tle czarnego/wlokna weglowego traci takim kiczem ze nie moglem przejsc obojetnie... cos jak zolte obudowy z niebieskimi neonami o-)

a naklejka core2duo na sprzecie starszym pare lat to jak (jakze popularne) przyklejnamie eM'ek na swoje BMW... ktore z wersja M nic wspolnego poza producentem nie ma...

przykro mi ale ten laptop jest dla mnie swietnym przykladem 'wiejskiego tuningu' dobrze widocznego na wielu samochodach, obudowach komputerow stacjonarnych a teraz jak widac rowniez laptopach

a ze duzo pracy wlozone? coz - nie widac!

lakier jest matowy, zadnej glebi w nim nie ma... a i zdjecia nie pomagaja w ocenie bo raz ze nie ostre a dwa ze balans bieli skopany i nie wiadomo jaki to ma naprawde odcien

OK. Widzę że się nie dogadamy. KONIEC OT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi