n30 Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 (edytowane) Po zmianie płyta i procka przyszła kolej na pamięci. Od ich ilości boli mnie już głowa :) Które najlepsze? Chodzi o DDR2, pamiątki mają być stabilne, pozwalać na oc, po prostu żeby później nie stanowiły problemu. Ilość? Myślałem nad 1gb, ale doszedłem do wniosku że Vista na horyzoncie oznacza minimum 2gb. Taktowania? Nie zwracajcie uwagi na moją płytę :) Pamiątki mają dożyć do nowej płyty :) Zastanawiałem się na 800 MHz cl4. Duża różnica w wydajności jest między cl4 i cl5? Może jeszcze coś innego? Firma ? Wolałby jednak pamięci firmowe, żadnych noname :D Cena, szykują sie teraz jakieś obniżki? Chce na nie przeznaczyć max 550 zł, ale wolałbym jak najmniej : D Edytowane 14 Kwietnia 2007 przez DawidNeo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Jeśli będziesz kręcił to OCZ special ops 800mhz 2x1GB a jak nie będziesz kręcił (lub mało podkręcał) to A-daty albo Goodramy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 PROSZE :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 (edytowane) Max 550 zł lub mniej :P Doczytaj posta do końca , mnie i tak @eQ nie wyprzedzisz :D Edytowane 14 Kwietnia 2007 przez M@TI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Ops. sorry masz racje nie doczytałem :oops: W takim razie special opsy najlepsze :wink: mnie i tak @eQ nie wyprzedzisz icon_biggrin3.gifBestia z Ciebie B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n30 Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 A co o tych pamięciach sądzicie: Geil 800 cl4? Są jeszcze: Geil cl5 Duża różnica w wydajności między cl4 i cl5? OCZ-y to ja widzę na allegro same cl5 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Od Geili z dala się najlepiej trzymać :) OCZ najlepsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rearus Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 sam myslalem o Geilach ale mi odradzali ;s polecali mi OCZka i Patrioty, no i jeszcze na gg ktos wspominal o GoodRamach Pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Bierz ocz i nie marudź , było pełno takich tematów i zgadnij jak się kończyły ?? OCZ !! [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n30 Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Duża będzie różnica w wydajności cl4 i cl5 przy 800 MHz? Takie OCZ Ops 800 MHz cl5 do ilu Mhz dojdą na rozsądnym napięciu i timingach? Pamięci mają mi długo służyć, więc chce kupić tanio i wydajnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rearus Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 1000 mhz powinienes na luzie wyciagnac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n30 Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 1000 mhz powinienes na luzie wyciagnac1000 MHz przy cl5? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rearus Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n30 Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Czyli nie opłaca się brać cl4? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 IMO nie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rearus Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 bierz cl5 bo i tak cena jest taka sama Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek4444 Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Witam A jak skomentujecie ten test: http://www.xbitlabs.com/articles/memory/di...y/ddr2-800.html wszyscy mówią ,że geile nie papu a tu proszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...