lewy Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 Czy opyla mi wymienić gigabyte-7vax na tego epoxa? Kombinowałem że bym sprzedał Sound Blastera live 5.1 (przecież epox ma soundstorma) i Gigabyte'a , i w najgorszym razie dołożył ze 20zł . Czy ktoś miał już styczność z obydwoma tymi płytami? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 ja nie mialem stycznosci z zadna, ale czytajac to forum od dluuuuga to sadze ze kazda plyte warto na tego poxika wymienic :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 ja miałem jeszcze 2 dni temu epoxa 8k5a2+ na kt333(imho lepszy niz gigakloc) no i kupilem epoxa 8rda+ i powiem krótko: W.Y.J.E.B.I.O.Z.A. :P :lol: :P epoxik na nforcie 2 to cud,miód i orzeszki-hehehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 tak właśnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewy Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 ja miałem jeszcze 2 dni temu epoxa 8k5a2+ na kt333(imho lepszy niz gigakloc) no i kupilem epoxa 8rda+ i powiem krótko: W.Y.J.E.B.I.O.Z.A. :P :lol: :P epoxik na nforcie 2 to cud,miód i orzeszki-hehehe :? :? :? :? :? Ale jaka będzie praktyczna różnica? Wynik w 3dMarku mi wzrośnie , podkręcę proca o (fsb) 20mhz więcej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 a czego oczekujesz wiecej??? nforce2 to zajebista wydajnosc , rewelacyjne oc przy całkowitej stabilnosci , extra k.dzwiekowa (mój live 5.1 idzie na allegro) jednym słowem nie ma nic co przemawiałoby za tym abys tej zmiany nie dokonywał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewy Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 Jak myślicie ile będę musiał dołożyc jeśli będę chciał sprzedać to co wcześniej mówilem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 zależy za ile sprzedaż i za ile kupisz-przeciez to takie proste Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 to ciezko powiedziec, jak bys sprzedawal a allegro, to moglbys sporo kasy dostac, w niektorych sklepach komp, ktore skupuja sprzent mocno "przycinają" na cenie, a w innych nie, najlepiej sie porozgladaj na miescie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewy Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 zależy za ile sprzedaż i za ile kupisz-przeciez to takie proste Po prostu kocham takie odpowiedzi :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 głupie pytanie - głupia odpowiedź... To nie targowisko ani allegro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 Hej ludziska, podzielę się z wami wspaniałą nowiną: Dzisiaj przyjechał do mnie EPOX 8RDA+ !!!! Dołączam więc do szacownego grona użytkowników tej płyty, która jest chyba najbardziej popularnym produktem na tym forum (no może przegra troszke z K7S5A :D ) W następnej kolejności będą ramy i procek (wszyscy wiecie jaki) Na razie płyty nie wsadzałem, ale już samo pudełko wygląda hmmm... apetycznie :D :D :D Posiadacze 8rda!!! Łączcie się!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewy Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 Czyli..............................kupuję tego epoxa :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 zależy za ile sprzedaż i za ile kupisz-przeciez to takie proste Po prostu kocham takie odpowiedzi :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: a ktoś tu jest duchem świetym??? przeciez w kazdym sklepie 8rda+ jest w innej cenie- w jednym za 580 :twisted: , w pronoxie ja kupiłem za 520 :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewy Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 Nieno, faktycznie troche głupie pytanie ale chciałem poprostu mniej więcej wiedzieć czymnie teraz stać na tą płytę . Czy ten pronox to sklep internetowy? UPDATE: http://www.pronox.pl/ już sobie sam odpowiedziałem :wink: :roll: :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 pronox to hutrownia dla osób handlujących kompami (nota bene -dystrybutor generalny epoxa na polske) epoxy były w poniedziałek przez..... 2 godz i koniec-moze za tydzien, dwa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 najłatwiej dostać w katowicach :) (chyba, choć w opolu też były) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 wiec jak masz gdzies na oku to bierz -bo będą nieprędko a te co są w sprzedaży bedą jeszcze pewnie przez chwilę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 Czy opyla mi wymienić gigabyte-7vax na tego epoxa? Kombinowałem że bym sprzedał Sound Blastera live 5.1 (przecież epox ma soundstorma) i Gigabyte'a , i w najgorszym razie dołożył ze 20zł . Czy ktoś miał już styczność z obydwoma tymi płytami? no nie sadze aby Ci sie oplacalo - 7VAX ma ciut wieksza wydajnosc - przynajmniej w testach :) Dziwi mnie jednak fakt ze organoleptycznie stwierdzam ze system na nForce2 dziala znacznie bardziej lekko i szybciej niz na VIA KT400 - jak widac praktyka swoje a testy swoje :) Co do Gigabyte 7VAX to jesli chodzi o layout PCB to napewno lepiej wypada niz Epox na nForce2, jesli chodzi o OC to podkrecilem Athlona 1700 XP stepping B0 (AXDA JIUHB rok produkcji 2003) na tym mobo do Athlona 2600 XP :) Wynik mnie sam zadziwil zwazywszy ze ta plyta nie ma dzielnika 1/5 PCI jak Epox:) Acha mowa o 7vax rev.1.1:) Jak widac sa plusy i minusy :) Niemniej co sie nie robi dla posiadania Epoxa 8rda+ , delektowania sie SoundStorm'em i latwym OC no i przede wszystkim koniec babrania sie z badziewnymi sterami VIA oraz ich taktyka poprawianych chipsetow :P Mowie to ja Jarzabek Waclaw ex posiadacz mobo na chipsecie VIA KX133 - OSTATNIEJ chipsetowej przystani o doskonalej wydajnosci i stabilnosci ;-( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 no nie sadze aby Ci sie oplacalo - 7VAX ma ciut wieksza wydajnosc - przynajmniej w testach cos nie wierze-miałem epoxa na kt333 który imho wydajniejszy od gigakloca i po zmianie na nf2 jednoznacznie stwierdzam ze chipset nvidii wydajniejszy czasem troche-czasem znacznie |(pcmark,sandra ,3d itd...) Co do Gigabyte 7VAX to jesli chodzi o layout PCB to napewno lepiej wypada niz Epox na nForce2 to prawda leyout na kazdym epoxie jest hm.... kiepski (beznadziejnie umieszczone gniazdo zasilania, fdd ) -ale cóz -jakies małe wady muszą byc tym bardziej ze mało istotne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 zalezy w jakich testach :) ja mialem 2020 MB/s w Memory Bench Sandra Pro 2003na Gigabyte 7vax z pamiecia 128 mb ddr 266 (Top Performance Enable:) Na Epoxie mam 1930MB/s bodajze przy ostrych timingach na 256 MB ddr 333. Co sie zgadza z niektorymi reckami w sieci. Ostatnio czytalem tescik i wyszlo ze wydajnosc transferu dyskowego jest gorsza (i to troche ) od plyt na VIA KT400. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 Ale w porównaniu do k7s5a to i tak jest mercedes :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 Wynik mnie sam zadziwil zwazywszy ze ta plyta nie ma dzielnika 1/5 PCI jak Epox:) Acha mowa o 7vax rev.1.1:) Czegoś nie rozumię - 7VAX nie ma dzielnka 1/5PCI :?: To jakim cudem ustawiłem FSB213 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...