Skocz do zawartości
lewy

Wymiana na 8rda+

Rekomendowane odpowiedzi

Czy opyla mi wymienić gigabyte-7vax na tego epoxa? Kombinowałem że bym sprzedał Sound Blastera live 5.1 (przecież epox ma soundstorma) i Gigabyte'a , i w najgorszym razie dołożył ze 20zł . Czy ktoś miał już styczność z obydwoma tymi płytami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja miałem jeszcze 2 dni temu epoxa 8k5a2+ na kt333(imho lepszy niz gigakloc) no i kupilem epoxa 8rda+ i powiem krótko:

W.Y.J.E.B.I.O.Z.A. :P  :lol:  :P 

epoxik na nforcie 2 to cud,miód i orzeszki-hehehe

:? :? :? :? :?

Ale jaka będzie praktyczna różnica? Wynik w 3dMarku mi wzrośnie , podkręcę proca o (fsb) 20mhz więcej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ciezko powiedziec, jak bys sprzedawal a allegro, to moglbys sporo kasy dostac, w niektorych sklepach komp, ktore skupuja sprzent mocno "przycinają" na cenie, a w innych nie, najlepiej sie porozgladaj na miescie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zależy za ile sprzedaż i za ile kupisz-przeciez to takie proste

Po prostu kocham takie odpowiedzi :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej ludziska, podzielę się z wami wspaniałą nowiną:

Dzisiaj przyjechał do mnie EPOX 8RDA+ !!!!

Dołączam więc do szacownego grona użytkowników tej płyty, która jest chyba najbardziej popularnym produktem na tym forum (no może przegra troszke z K7S5A :D )

W następnej kolejności będą ramy i procek (wszyscy wiecie jaki)

Na razie płyty nie wsadzałem, ale już samo pudełko wygląda hmmm... apetycznie :D :D :D

Posiadacze 8rda!!! Łączcie się!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zależy za ile sprzedaż i za ile kupisz-przeciez to takie proste

Po prostu kocham takie odpowiedzi :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

a ktoś tu jest duchem świetym???

przeciez w kazdym sklepie 8rda+ jest w innej cenie- w jednym za 580 :twisted: , w pronoxie ja kupiłem za 520 :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy opyla mi wymienić gigabyte-7vax na tego epoxa? Kombinowałem że bym sprzedał Sound Blastera live 5.1 (przecież epox ma soundstorma) i Gigabyte'a , i w najgorszym razie dołożył ze 20zł . Czy ktoś miał już styczność z obydwoma tymi płytami?

no nie sadze aby Ci sie oplacalo - 7VAX ma ciut wieksza wydajnosc - przynajmniej w testach :) Dziwi mnie jednak fakt ze organoleptycznie stwierdzam ze system na nForce2 dziala znacznie bardziej lekko i szybciej niz na VIA KT400 - jak widac praktyka swoje a testy swoje :)

Co do Gigabyte 7VAX to jesli chodzi o layout PCB to napewno lepiej wypada niz Epox na nForce2, jesli chodzi o OC to podkrecilem Athlona 1700 XP stepping B0 (AXDA JIUHB rok produkcji 2003) na tym mobo do Athlona 2600 XP :) Wynik mnie sam zadziwil zwazywszy ze ta plyta nie ma dzielnika 1/5 PCI jak Epox:) Acha mowa o 7vax rev.1.1:)

Jak widac sa plusy i minusy :) Niemniej co sie nie robi dla posiadania Epoxa 8rda+ , delektowania sie SoundStorm'em i latwym OC no i przede wszystkim koniec babrania sie z badziewnymi sterami VIA oraz ich taktyka poprawianych chipsetow :P

Mowie to ja Jarzabek Waclaw ex posiadacz mobo na chipsecie VIA KX133 - OSTATNIEJ chipsetowej przystani o doskonalej wydajnosci i stabilnosci ;-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie sadze aby Ci sie oplacalo - 7VAX ma ciut wieksza wydajnosc - przynajmniej w testach

cos nie wierze-miałem epoxa na kt333 który imho wydajniejszy od gigakloca i po zmianie na nf2 jednoznacznie stwierdzam ze chipset nvidii wydajniejszy czasem troche-czasem znacznie |(pcmark,sandra ,3d itd...)

Co do Gigabyte 7VAX to jesli chodzi o layout PCB to napewno lepiej wypada niz Epox na nForce2

to prawda

leyout na kazdym epoxie jest hm.... kiepski (beznadziejnie umieszczone gniazdo zasilania, fdd ) -ale cóz -jakies małe wady muszą byc tym bardziej ze mało istotne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zalezy w jakich testach :)

ja mialem 2020 MB/s w Memory Bench Sandra Pro 2003na Gigabyte 7vax z pamiecia 128 mb ddr 266 (Top Performance Enable:) Na Epoxie mam 1930MB/s bodajze przy ostrych timingach na 256 MB ddr 333. Co sie zgadza z niektorymi reckami w sieci. Ostatnio czytalem tescik i wyszlo ze wydajnosc transferu dyskowego jest gorsza (i to troche ) od plyt na VIA KT400.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...