julas Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 witam nosze sie z zamiarem zmiany ISP. powod jest bardzo prosty: w aster za net 4mbit w dzien/6mbit w nocy i 0,5mbit upload place 169 pln (bez kablowki), a w chello jest teraz promocja lacza 5mibt i 0,5mbit upload za 99 pln przez 17 miesiecy (+1 miesiac gratis albo za 1 pln). lacza uzywam i tak sam, wiec nie szkoda mi tego 1mbit w nocy, a mysle tez ze przez 1,5 roku nie spadna tak drastycznie ceny zebym zalowal tego zobowiazania na 99pln (a parametry zawsze moga zwiekszyc, jak juz nie raz robili) pytanie tylko: jak z awaryjnoscia chello? bo z aster nigdy nie mialem zadnych problemow. to dla mnie bardzo istotne bo pod lacze podpiety jest serwer www/mail/ftp. poza tym czy ktos wie czy mozna wykupic zmiane REVDNS? bo w aster moglem. z gory dziekuje za wszelkie uwagi i komentarze pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beereq Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 proponuje odwiedzić: http://aster-forum.info i http://mediaswiat.info tam masz wszystko napisane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 (edytowane) nie wiem jak w wawie, ale w kraku (w sumie to to samo) aster nie ma limitow, a w ups sa. edit: przy tym laczu limitow nie ma ;] mialem jakis rok upc, pozniej aster i nie bylo zadnych wiekszych problemow. z tego co pamietam to wlasnie w aster mialem troszke wiecej problemow (ok 1h przerwy), ale bylo to zwiazane z rozbudowa sieci. Edytowane 18 Kwietnia 2007 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaaDeeK Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Ja mam chello light (1,5 Mbit). Mam tez taką "super promocje" ze place 15 zł mniej miesiecznie niz to bylo dla abonentow ze standardoym chello light. ALE chello tak dba i docenia swoich stalych klientow ze nie zwiekszyli mi lacza do 2 Mbit (takie teraz jest w chello light) bo mam tą super promocje.... wiec musze czekac do wrzesnia na przedluzenie umowy/zwiekszenie szybkosci. Strasznie mnie tym wkurzyli, ale uwazam ze neta mają super :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zdecydowanie Aster. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Mam aster podobnie jak kumple z bloku i nigdy nie narzekamy, najważniejsze jest to że nie ma limitów, a łącze jest szybkie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaaDeeK Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Limitow tez nie ma w chello i neo wiec to zaden argument, ale skoro aster tanszy to bierz aster. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Limitow tez nie ma w chello i neo wiec to zaden argument, ale skoro aster tanszy to bierz aster. no wlasnie chello jest tansze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 (edytowane) IMO Chello bo taniej. Ale.. no właśnie jestem abonentem pakietu pełnego TV ,więc mam jeszcze taniej. Także zadecydowałem o zrezygnowaniu z DSL dialogu i przejścia na Chello Classic. (5mb/s). No i tu zaczynają się schody. Bo na ich stronie (przynajmniej nie mogę nigdzie znaleźć ) informacji czy jest PUBLICZNE I STAŁE IP. Czy też jest przydzielane z puli adresów. No i najważniejsze to jakie są rzeczywiste transfery? Czy na torrencie z dużą ilością seedów z dobrymi łączami wyciągnę te ~ 5 mb /s ? Jak strony www się ładują i jak jest z pingami ? Proszę o jakieś info. bo to ważne. Edytowane 21 Kwietnia 2007 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 chello - pingi bardzo niskie, strony www (jesli zdalny serwer nie jest na 386) ładują się szybko, dobre torrenty 100% łącza, przez http 100% łącza, zdarzyły mi się 3 awarie przez 3 lata - jestem zadowolony - nie ma już limitu i 1.5 Mbps mi wystarcza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 (...) No i tu zaczynają się schody. Bo na ich stronie (przynajmniej nie mogę nigdzie znaleźć ) informacji czy jest PUBLICZNE I STAŁE IP. Czy też jest przydzielane z puli adresów. (...) dzwonilem na infolinie, ip jest publiczne ale zmienne :cry: niestety to dyskwalifikuje chello dla moich zastosowan... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tripsta Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 zmienia sie raz w ciagu roku :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 zmienia sie raz w ciagu roku :-P Taka zmiana to ja rozumiem. Dzięki za info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 nieprawda że raz w ciągu roku, mi się zdarza że co 2, 2 tygodnie ma IP z innej puli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_modzel Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 mam chello prawie 4 lata zmiana IP: moze 3 razy awaryjność raz na rok :] a komp prawie 24/7 chodzi pingi (w cs) ok 15-20 transfer na 3mbps ~330kb/s a upl ~45kb/s (max 384kbps) IP publiczne tzn serwer postawisz (stawiałem HLDS, ftp, shoutcast) limit brak teraz w promo mam TV+net+radio+tel za 165zł TV full net 3mbps/384kbps tel za darmo po 18 i w weekendy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gustaf Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 Aster przyspiesza http://tech.wp.pl/kat,1009781,title,Aster-...mp;ticaid=14735 Szkoda tylko, że w najwyższej opcji upload wynosi tylko 512kb/s, przez co ta oferta jest nieopłacalna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 http://chellopl.one.pl/niusy.php?id=348 Chello tez przyśpiesza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...