radas Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Mam pytanko , pewnie bardzo proste dla większości z WAs , lecz nie znalazłem na nie nigdzie konkretnej odpowiedzi. Jaka jest różnica - faktyczna- po wsadzeniu kości w trybie dual od single ? Czy to dużo daje i co wogóle daje ? I jak to się odnosi "odczuwalnie" do pracy komputera ? Dzięki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Odczuwalna powiadasz... Nie wiem jak procentowo - ale dla zwykłego usera różnica jest... Żadna... Zyskasz w markach pamięci, może coś w jakimś superPI, w 3D to wątpię... Uprościłem bardzo, żeby pokazać że różnicy odczuwlanej praktycznie nie ma :) Oczywiście mówimy globalnie - będa przypadki konfiguracji/wykorzystania, gdzie ta różnica "będzie odczuwalna" czyli wyniesie kilkanaście sekund krócej obróbki jakiejś, czy jakieś inne 5-8% korzyści :) Podsumowując - raczej nie odczujesz - ale wszystko zależy od platformy/wykorzystania/potrzeb :) pozdrawiam sansaba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerlath Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Wg mnie to zależy od platformy- na sA różnica była właściwie tylko marketingowa, na s939 już ją widać- nie w normalnej pracy, ale właśnie w 3d i programach liczących, ok 5-10% wydajności... nie jest to może tyle żeby się zabijać, ale już ją widać gołym okiem gdzieniegdzie . Oczywiście wiele zależy też od ilości ramu, lepiej mieć 1GB single niż 512MB dual:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Wlasciwie to omawialismy to x razy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...