TheDriver Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Ktora obudowa jest lepsza ???: Antec 900 czy Coolermaster Wavemaster ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kater Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Antec 900 na pewno zdecydowanie lepiej schłodzi wymagającą maszynę. Przy słabym konfigu też będzie lepiej bo duże wiatraki wystarczy że będą chodzić na 5V i luzik. Wavemaster ma możliwość montażu tylko trzech 80mm wiatraków, i do tego bez sensu 2 z przodu a tylko 1 z tyłu. Chociażby z tego względu zasługuje na olanie. I to przy cenie za którą można kupić naprawdę powazny hi-end. Aluminium do chłodzenia nic tu nie ma, ale za to pewnie spowoduje większe problemy z walką z wibracjami przenoszonymi na budę przez HDD, wiatraki itd. Antec ma miejsce na 5 wiatrolotów 120mm. Oczywiście, aż tyle nie potrzeba, wystarczy 1 z przodu, 1 z tyłu i ten 200mm na górze. Zasiłka na dole też będzie miała fajnie bo tam jest zimniej i powietrze z coolerów nie idzie do niej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lzep Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 (edytowane) Ktora obudowa jest lepsza ???: Antec 900 czy Coolermaster Wavemaster ???? Lepsza ? - ale do czego ? Antec to w zasadzie same wentylatory i parę kawałków blachy i siatki - jak komu zależy na super wentylacji, to trudno znależć coś lepszego ! Coolermaster jest oczywiście trochę inny, słabiej chłodzony ale bardziej elegancki w/g mnie - ale to rzecz gustu, co komu pasuje ? Pozdr. :-P Edytowane 24 Kwietnia 2007 przez Lzep Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 (edytowane) CoolerMastera bym sobie darował. Zasilacz montowany na górze, a samo wnętrze też nie imponuje. Antec jest dość ciekawy, ale... cena, oraz troszkę kosmiczny wygląd mnie odstraszają. Ja przyjrzał bym się bliżej puszce Aerocool Zero Degree. http://www.legitreviews.com/article/484/1/ Prosty i elegancki design połączony z ciekawymi rozwiązaniami technicznymi. No chyba, że jednak Antec, ale zamiast tamtego "kosmodromu" jestem gotów polecić P180 http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=1044&pageID=3049 Wystarczy na nią spojrzeć i wszystko jasne. :D Edytowane 3 Maja 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...