Skocz do zawartości
Gość Soker

Tnt - Pobranie - Złodzieje?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

6 kwietnia wysłałem paczkę za pobraniem, w regulaminie był zapis że pieniądze z pobrania zostaną dostarczone na moje konto w okresie do 7 dni od dostarczenia paczki do odbiorcy. Odbiorca paczunie przyjął 7 kwietnia. Minęło 8 dni a pieniędzy dalej nie było, postanowiłem więc zadzwonić. Na infolinii poinformowano mnie że zgubili wniosek z moim numerem konta i danymi więc podyktowałem wszystko przez telefon. Czekam 9, 10, 11 dzień i nic! Wczoraj dzwonie już bardzo zdenerwowany a słodka idiotka z infolinii stwierdza że ktoś omyłkowo o nim zapomniał - myślę sobie OK (trzy oddechy i nie zaj**ie jej). Podziękowałem więc i prosiłem o doplinowanie aby na pewno przelew wyszedł do mnie w czwartek (wczoraj). Dziś pieniędzy nadal nie ma, dzwoniłem na infolinie znów miałem (nie)przyjemność gadać z tą samą konsultantką, podniosłem trochę głos, wydzierałem się przez 5min po czym trochę zwyzywałem ich firmę - rozłączyła się. Zadzwoniłem więc raz jeszcze i trafiłem na jeszcze inną - kompletnie nie wiedzącą nic o firmie, przelewawch, paczkach :blink: podałem numer przesyłki i prosiłem aby osoba odpowiedzialna za przelewy się ze mną skontaktowała (czekam już 15min i nikt nie dzwoni).

Co robić?

Jak ich pozwać aby oddali mi stratne pieniądze, wszak te 700zł z pobrania już przez prawie tydzień pracowały by na siebie?

Jak ich pozwać o zwrot dodatkowego 50zł na telefony?

Jak narobić im [ciach!]a w chlewie?! :angry:

Czy mogę się domagać aby ktoś z ich firmy przywiózł mi te pieniądze zębach pod dom (dziś!) ?

Edytowane przez Soker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm... Tak troche zdrowo patrzac na Twoja sprawe musze stwierdzic, ze za wczesnie sie goraczkujesz. Dzisiaj mamy 20 kwietnia. Nie liczac sobot i niedziel, bo zapewne ksiegowosc TNT nie pracuje i odliczajac swieta to powinienes dopiero PO dzisiejszym dniu podjac interwencje. Akurat moze dzis bedziesz mial pieniadze na konce, tylko ze bank musi je zaksiegowac, a to sprawdzisz blizej wieczora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie prawda, mimo zapewnień "słodkich blondynek" przed chwilą dowiedziałem się że pieniądze dojdą na poniedziałek.

Pojawiło się kilka nowych faktów:

- dowiedziałem się że ktoś z ich firmy (prawdopodobnie kurier, który odbierał paczkę) zgubił cały formularz gdzie były wszystkie moje dane począwszy od imion, nazwisk, numerów kont, peselu i innych.

* Chcę wyciągnąć im z tego powodu konsekwencje i postawiłem warunek że chce aby zgubiona kartka się odnalazła i zjawiła się u mnie w domu, ponieważ nie życzę sobie aby ktokolwiek mając wszystkie moje dane beztrosko je gubił

- wypytałem się o wszystkie nazwiska osób odpowiedzialnych za tą "katastrofę"

* Chcę aby każdy z nich miał wyciągnięte z tego tytułu konsekwencje

- zgodziłem się polubownie załatwić sprawę tj. przyjąć przelew dopiero w Poniedziałek aczkolwiek w zadośćuczynienie żądam:

a) zwrotu pieniędzy, które straciłem dzwoniąc do nich - 50zł

b) zwrotu pieniędzy, które mogłem zarobić mając te pieniądze u siebie na koncie - 100zł (kwota 100zł moim zdaniem i tak jest niczym co pieniądze przez ten czas mogły robić!)

Jakie mam wg. Was szanse, może ktoś już spotkał się z taką sytuacją, może mamy w swoim gronie kogoś obeznanego w prawie?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

@mafia35

Jeśli Twoim zdaniem tyle czasu na spłatę pobrania to "gorączkowanie się" to nie mam zamiaru dalej z Tobą dyskutować.

Wspomnę jeszcze tylko o innych bardziej rozwiniętych krajach, w których pewnie nie wiesz jak wygląda usługa "Cash on delivery".

Przykładowo ta sama firma (TNT) lecz w Holandii pobrała moją paczkę w poniedziałek, we wtorek była u odbiorcy a w czwartek z rana dostałem na swoje konto całość pieniędzy.

Edytowane przez Soker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym się kłócił, czemu? Bo może okazać się za kilka lat, że ktoś mając twoje dane wykorzystał je w jakimś celu, chociaż bez dowodu kredytu nie weźmiesz, to jednak jest wiele innych sposobów na obejście tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym się kłócił, czemu? Bo może okazać się za kilka lat, że ktoś mając twoje dane wykorzystał je w jakimś celu, chociaż bez dowodu kredytu nie weźmiesz, to jednak jest wiele innych sposobów na obejście tego.

O to między innymi się najbardziej rozchodzi, te 150zł jeśli mi zwrócą to mała kropelka, która notabene będzie częścią kasy na targi we Wrocku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wywalczony zwrot kosztów za paczkę którą wysyłałem (50zł) na które notabene poczekam min. 14dni i OBIECANE! dwie darmowe wysyłki za pośrednictwem TNT tak do 30zł, co z tego wyjdzie - dam znać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi