Skocz do zawartości
Ghost_xXx

Problem Z Wyborem Sprzętu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam zamiar kupić komputer na części, mam do was pytanie jaki najlepiej kupić procek, płyte główną i ramy (z ram mam problem nie wiem jakie kupić czy 4x512 czy 2x1gb ) do 1100 zł ? komputer przeznaczony głównie do gier ( z myślą o tym żeby chodziły na full ) po kupnie nie będę nic kręcił. Zasilacz już mam a karta graf dojdzie kiedy indziej (GF8800GTS 320/320)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm za 1100zl zostaje AM2.

Abit KN9 - 250zl

X2 3600+ - 300zl

2x1Gb RAM - 400zl

Jakas na razie karta slaba - 100zl

jaki masz zasilacz?

jesli jakis slaby to trzeba by nad nowym pomyslec. niestety to juz nie do mnie pytanie ;)

ewentualnie mozna by troche pozbierac pieniadze i poczekac troche z zakupem. ma podobno niedlugo jakis nowy procek od intela wyjsc, a wtedy C2D 4300 powinno jeszcze staniec :)

To sa oczywiscie moje przypuszczenia, ktore nie musza miec miejsca, wiec wybor nalezy do Ciebie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak na samego proca, płytę i ramy to 1100zł starczy na złożenie czegoś pod 775

e4300

Abit AB9

1Gb Goodram 667 ( potem dokupisz drugą kość )

jaki masz zasilacz??

Edytowane przez eQ.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokładnie, ani Asusa P5N-E Sli , ani Goodramów 533 nie ma co brać ...

co do procka, ja bym się bał brać E4400 do O/C ... skoro jednak nie podkręcasz , weź go , masz 200MHz w prezencie ;D

Edytowane przez beka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@beka

Po zastanowieniu stwierdzam że jednak będę podkręcał procka takim czymś jak East Tune5 więc proszę o dalszą pomoc w wyborze

;)

mi sie wydaje ze mozesz brac albo 4300 albo 4400 . Oc powinno wystarczyc tobie na poziomie 2.5 GHz (tak mysle) a to oba procki powinny zrobic :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh ja już nie wiem, albo ja coś źle robie albo taki lipny procek, mam ( narazie ) Athlona 3200+ i jak go chcesz podkręcić to ledwo wyciągam 2100Mhz (przy tylu już mi się komp wiesza ) z podstawowych 2000Mhz więc nie wiem czy ma sens podkręcanie tym programem może to wina procka. Czym się różni E4300 od E4400 ? I czemu nie Asus P5N-E SLI tylko ten Abit ? czym się różnią ?

Edytowane przez Ghost_xXx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi też było zielono, ale znajdujesz opcję, gdzie podwyższysz sobie FSB i jedziesz w górę, do podstawowego O/C to starczy. Co kilka-kilkanaście MHz w górę na FSB włączasz system , robisz testy o dopóki masz stabilność, jedziesz w górę - ot cała filozofia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi