Skocz do zawartości
Gość Łukasz Tkacz

Dysk Twardy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Witam,

za kilka dni stanę przed wyborem nowego dysku twardego - postanowiłem wymienić leciwego już WD 80GB ATA100 na coś "lepsiejszego".

Dysk który chcę kupić musi mieć parametry najlepiej:

POJEMNOŚĆ: 250 GB

CACHE: 16mb

INTERFEJS: SATA II

NCQ: TAK

Mam do wyboru chyba 2 dyski:

http://www.komputronik.pl/Dyski_twarde/Wew...pelny,id,19939/

i

http://www.komputronik.pl/Dyski_twarde/Wew...pelny,id,28468/

który z nich bardziej polecacie? Ja raczej wolę WD bo sprawdzone u mnie -tamten mam od 3 lat i zero problemów... pomimo że piecyk :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Chyba zdecyduję się jednak na WD - czytałem komentarze i też mówią ludzie o nim bardzo dobrze... mam nadzieję tylko że będzie w sklepie w którym się zaopatruję.

Co do działu - no tak sorki... :oops: Proszę moderatora o przeniesienie tego topicu.

EDIT:

Kurcze z tego co widzę to WD nie ma za bardzo dysków z NCQ... dopiero te większe a na to już mój portfel nie pozwala... koleś ze sklepu też polecał mi Seagate - 5zł więcej a ponoć mniej awaryjne bo WD-ki zepsute co trochę ktoś przynosi...

Hm... sam już nie wiem co wybierać...

Edytowane przez Łukasz Tkacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Koleś w sklepie mówił mi że Seagate 300GB (16mb NCQ) kosztuje u nich ok. 265zł a WD są ostatnio awaryjne...

Skoro i wy odradzać to wybór pada na Seagate (tylko nie wiem czy 300 czy 250 ale chyba 300GB). Temat do przeniesienia i zamknięcia zarazem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi