Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Witam, za kilka dni stanę przed wyborem nowego dysku twardego - postanowiłem wymienić leciwego już WD 80GB ATA100 na coś "lepsiejszego". Dysk który chcę kupić musi mieć parametry najlepiej: POJEMNOŚĆ: 250 GB CACHE: 16mb INTERFEJS: SATA II NCQ: TAK Mam do wyboru chyba 2 dyski: http://www.komputronik.pl/Dyski_twarde/Wew...pelny,id,19939/ i http://www.komputronik.pl/Dyski_twarde/Wew...pelny,id,28468/ który z nich bardziej polecacie? Ja raczej wolę WD bo sprawdzone u mnie -tamten mam od 3 lat i zero problemów... pomimo że piecyk :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Ja bym wybral bramke nr 2 mimo tego ze mi sie zjaral raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Seagate lepszy BTW. Nie ten dział Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 (edytowane) Chyba zdecyduję się jednak na WD - czytałem komentarze i też mówią ludzie o nim bardzo dobrze... mam nadzieję tylko że będzie w sklepie w którym się zaopatruję. Co do działu - no tak sorki... :oops: Proszę moderatora o przeniesienie tego topicu. EDIT: Kurcze z tego co widzę to WD nie ma za bardzo dysków z NCQ... dopiero te większe a na to już mój portfel nie pozwala... koleś ze sklepu też polecał mi Seagate - 5zł więcej a ponoć mniej awaryjne bo WD-ki zepsute co trochę ktoś przynosi... Hm... sam już nie wiem co wybierać... Edytowane 21 Kwietnia 2007 przez Łukasz Tkacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Nie bierz WD caviara . Sam go mam i odradzam , bo czasem strasznie warczy i nie ma NCQ Bierz Seagate'a a od WD trzymaj się z daleka (no chyba że Raptor) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Koleś w sklepie mówił mi że Seagate 300GB (16mb NCQ) kosztuje u nich ok. 265zł a WD są ostatnio awaryjne... Skoro i wy odradzać to wybór pada na Seagate (tylko nie wiem czy 300 czy 250 ale chyba 300GB). Temat do przeniesienia i zamknięcia zarazem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...