Razor_Felix Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Witam. Czytam forum od dawna i dziś postanowiłem się zarejestrować bo po przeszukaniu tego forum i google nic nie znalazłem. Poprostu mam problem, że w biosie mogę ustawić max dla CPU 1200 co się równa 2400MHz I nie wiem czemu nie mogę pójść dalej. Ram odrazu dodam jest asynchro i ustawiłem 800 przy 5-5-5-15 (przy czym producent zapewnia 1000MHz). Napięcia zwiększałem (nie ruszałem tylko V na NB i SB) kombinowałem i nic :( Jeśli chodzi o chłodzenie to na pewno jest wystarczające. ;] Aha i dodam, że aktualnie w biosie mam ustawione V dla C2D standardowo 1.325 a cpu-z pokazuje mi 1.28V Zmieniałem pod biosem do 1.37 i nie dawało to nic więc mam sądzić, że 1.325(bios)=1.28(windows) więc 1.37(bios)=1.33(windows) czyli dać pod biosem np. 1.4V ?? wtedy może by było te "prawdziwe" 1.37. Z drugiej strony cpu-z może się mylić A oto mój zestaw : Core 2 Duo E6400 Stepping:6 Rev: B2 Model: F oznaczenie: SL9S9 Asus P5N32-SLI-SE-Deluxe 2x1GB PDP Patriot LLK Water Cooling ;] Proszę, poradźcie coś. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Podaj wc i temp na stock po 20min orthosa. Bo ten ;] wrozy mi zonka. Albo jego mocowanie/ilosc pasty termoprzewodzacej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Najpierw to: http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=197951&hl= (sprawdź dokładnie BIOSa ;) ) potem na chłodzeniu konwencjonalnym masz przyklejony topic o walkach z temeraturą C2D - podziałaj BTW - jeśli w biosie masz wszystko poustawiane, to się V, które pokazuje program nie śmuć. Primo: V mierzymy miernikiem nie programem, secundo: Asus jednak ma V-droopa (ale tu niech się znawcy Asusa wypowiedzą ;) ) pozdrawiam sansaba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razor_Felix Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 (edytowane) Podaj wc i temp na stock po 20min orthosa. Bo ten ;] wrozy mi zonka. Albo jego mocowanie/ilosc pasty termoprzewodzacej... x2p Black ICE Extreme 3 Hydor L30 Temperatury mam przy 2400MHz w granicach 45*C sansaba -> właśnie na tym poradniku się wzorowałem :( Edytowane 21 Kwietnia 2007 przez Razor_Felix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Heatpipe'y sa gorace czy letnie? Bo mialem nadzieje ze masz uklad z przynajmniej 3 bloczkow - cpu, gpu i nb. Moze sam mostek sie za wiele grzeje - radiatory na hp byly robione z mysla o chlodzeniu powietrzem... Update Rzucilem okiem na atykul na e-gieldzie.... :ploom: nie plyta do podkrecania :lol2: - 310MHz wycisneli... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razor_Felix Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Update Rzucilem okiem na atykul na e-gieldzie.... :ploom: nie plyta do podkrecania :lol2: - 310MHz wycisneli... Wrrr... To na co dobrze by zmienić ? Tak aby SLi działało :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acrobat13 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Wrrr... To na co dobrze by zmienić ? Tak aby SLi działało :D Zmień na Asus P5N32-E SLI, swietna plyta na nf680i. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...