Dziuby Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Koledzy mam mały problem, jestem w trakcie prac nad swoim modem i właśnie teraz układam kable elektryczne do zasilania napędów. Mam jedno pytanie Końcówka zasilająca napędy SATA ma pięć kabli żółty, czarny, czarny, czerwony i chyba zielony (lub pomarańczowy), do czego służy ten piąty. Kiedyś czytałem na ten temat, ale zapomniałem. Są przejściówki z wyjścia molex do końcówki SATA i ta przejściówka (taka) ma wyprowadzone tylko cztery kable żółty, czrany, czarny, czerwony. Czy stosując taką przejściówkę bez piątego kabla narażam napęd na jakieś straty wydajności lub inne niespodzianki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 pomaranczowy daje 3,3v. dziala wsio oki na przejsciowce :) pomaranczowy daje 3,3v. dziala wsio oki na przejsciowce :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 pomaranczowy daje 3,3v. dziala wsio oki na przejsciowce :) pomaranczowy daje 3,3v. dziala wsio oki na przejsciowce :) To dobrze ze wszystko działa bez pomarańczowego kabelka. Tylko tak się zastanawiam w jakim celu on jest jeżeli bez niego wszystko chodzi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 To dobrze ze wszystko działa bez pomarańczowego kabelka. Tylko tak się zastanawiam w jakim celu on jest jeżeli bez niego wszystko chodzi :D dyski 2.5" sa zasilane z tylko 5V mozliwe ze projektant przewidzial ze dyski jeszczce mniejsze będą zasilane z 3.3V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Czyli patrzą w przyszłość :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...