Skocz do zawartości
badboy88

Co Kupić ?

Rekomendowane odpowiedzi

Dokupić procka 2 rdzeniowego+1 gb ram

czy Zmienić platforme i zostawić wszystko jak jest i kupić [775] Procesor Intel Core 2 Duo E4300 1.8GHz 2MB + [iNT][775] Płyta Asus P5B ???

zmiana plyty i procka by mnie wyszla 780 zlotych a zostawienie platformy i kupienie procka 2x3800+ 65W + Ram 2x512 kingstone 800mhz wyszlo by ok 600 zlotych

co lepiej wybrac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zależy do czego Ci komp służy ... bo widzę, że grafikę masz dość słabą jak i ramu mało . najlepiej dokup jakiegoś X2 + ramu + grafika, np tak :

- X2 36OO+ brisbane ~ 260 zł

- 1 GB A-Data 667MHz ~ 180 zł

- 79OOGS ~ 500 zł

wiem, wychodzi trochę więcej, ale może będziesz miał trochę kasy ze sprzętu sprzedanego ? jeśli nie , grafikę weź 76OOGS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli nie gra to lepsza grafika jest mu niepotrzebna :wink:

512Mb to bardzo mało, ale jednak bym sie przesiadł na 775 ( zawsze łatwiej jest dokupić ram niż zmieniać platformę )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak,grać gram ale na moje potrzeby wystarcza do nfsc,san andreas,q4 itp itd :)

Ale bardzo widać jak muli komp przy grach...przy ładowaniu plansz itp...

mógłbym zmienić platforme na Intela w celu zakupu C2D i kupić i procka i ram tylko wtedy bym musiał kupić płyte asrocka...

A ja nie wiem czemu ale uważam że do intela to tylko i wyłącznie Asus ...

Ale jedno wiem napewno,na chwile obecną na pewno moge dokupić ramu,tzn wywalić twinmosy które mam i kupić 2x512 800mhz Kingstony HyperX bo są nówki po 299 złotych :):):):) w sklepie apollo:)

Potem sie zobaczy, w końcu pamiątki i tak przełoże,co o tym myślicie ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi