mr black Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 (edytowane) Planuje nowy system na C2D co lepiej dla wydajnosci - 4x1GB RAM/2x2GB czy 2x1GB i dyski w raid0 ? Przy OC oczywiscie....( i nie wiem jak z oc przy 4x1GB ...itp z kolei malo 2GB kosci itd.) Rekomendacje RAMu mile widziane Planowany system: Abit AB9 albo Asus A5BE (ewentualnie Gigabyte965P-S3) E6400 lub E6420 lub E6600 Tagan 2Force 530W MSI 7900 GTO (karte mam i narazie wystarczy) Uwagi/sugestie co do komponenów również bardzo mile widziane :D Edytowane 23 Kwietnia 2007 przez mr black Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 imho lepiej 2x1gb + RAID :) a procka nie lepiej tanszego jakiegos? np 4300 :) mobo bierz tego abita :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 (edytowane) Lepiej ram, lub opcja tak jak do góry i OC proca. Edytowane 23 Kwietnia 2007 przez misiek175 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Nie powiedziales do czego Ci ten komp ;) Jak tylko do gier to wolal bym wiecej ramu, a jak tez do wielu innych zastosowan to wolal bym raid :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 no nie mowcie ze ramu nie styknie . 2Gb ;) a mnie najbardziej denerwuje jak np kopiuje duze pliki to mi strasznie muli . Przy raidzie to nie powinno byc chyba tak bardzo odczuwalne :) a ram zawsze mozna dokupic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 no nie mowcie ze ramu nie styknie . 2Gb ;) a mnie najbardziej denerwuje jak np kopiuje duze pliki to mi strasznie muli . Przy raidzie to nie powinno byc chyba tak bardzo odczuwalne :) a ram zawsze mozna dokupic ;) zbudowac macierz tez mozna (pozniej ) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 no ale to sie troche rozni - na razie 2gb w zupelnosci do gier wystarczy :) no a raid0 jednak kusi , ... swoja moca ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 greg z tym troche trudniej bo trzeba gdzies przeniesc dane, postawic od nowa system itp :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 (edytowane) A jestescie pewni, ze RAID0 da AZ takiego kopa? Mialem RAID0 2x160GB i w sumie nie zrobil na mnie az takiego wrazenia. A mulic przy kopiowaniu dalej bedzie, tylko, ze sie skopiuje troche szybciej. Odwolania do dysku zawsze beda zamulac system, nic na to sie nie poradzi. Dlatego tez fizycznie duzo szybsze (szczegolnie przy wielu rownoczesnych odwolaniach do dysku) dyski SCSI/SAS sa w takich cenach ;) Edytowane 24 Kwietnia 2007 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robsonl Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Witam ... do obróbki wideo Raid 0 jest wskazany ale.. oprócz tego zeby to miało sens również osobny dysk systemowy bo tak to pożytek niewielki (niezle są do raida oparte na technologii Cheetah-a Seagate NS oczywiście mówimy o SATA a nie o SCSI) Można też inaczej dysk systemowy i drugi "duży" dysk na pliki wideo Podkręcanie Core2 ma sens ale stabilność przede wszystkim i takie tam że orthosem testował 8 godzin CPU i oznaczać to ma stabiloność to brednie - zawsze działa tu prawo Murphiego A do gier kręcić kręcić i jeszcze raz kręcić Co do Ramu to mam rewelacyjne A-Daty Vitesta 1066+ robią 1200 na 2.2V niezłe kostki pozdrawiam a wybór i tak należy do Ciebie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...