Skocz do zawartości
jawor121

Zmiana Kompa

Rekomendowane odpowiedzi

Siema,

stwierdziłem że czas na zmiane kompa i chce kupić coś innego.Chce sprzedac to co mam w podpisie i moge dołożyć jakieś 200zł do czegoś nowego.Komp mi służy do gier np.Fifa 2007,PeS6,Carbon.Za ile moge sprzedać swój obecny zestaw i co kupić prosze o jakies propozycje.Sprzęt może być np. z allegro nie koniecznie ze sklepu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za to co masz bez grafy tak 550-600zł... a za ~950zł to:

c2d E4300 ~400zł

ABIT AB9/MSI P6N SLI-FI ~400zł

1gb goodram ddr2

Więc dozbieraj 150-200zł, bo zmiana na x2 am2 w sumie nie opłaca się przy obecnej konfiguracji.

Innej sensownej zmiany nie widzę.... choć ew możesz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przykładowe ceny:

Płyta -160zł

Proc- 110zł

Ram- 220-230zł

Grafa- 100-120zł

Chłodzenie na proca zostawiasz i zasilacz też, masz powiedzmy te 820zł i kupujesz:

ABIT KN9

AMD Sempron 3200+ 64bit

GoodRam 1GB PC667

Palit Geforce 7600GS Sonic 256MB DDR3

Myślę że to tych 820zł sie spokojnie wyrobisz.

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I co, dalej bedzie siedzial na 6600(nawet nie GT), ale bedzie mial c2d :D

Ja proponuje wrzucic do tego co jest jakiegos 7900GS (uzywka za ok 400-450zl) i bedzie dobrze, mysle ze i tak grasz w 1024x768, a to ci w zupelnosci wystaczy jak na razie

Zmienic Athlona na sempa, zeby sie przesiasc na am2, przeciez nie bedzie roznicy w wydajnosci miedzy a64+2x512mb a s64+1gb. Nadal przystaje przy wymianie 6600 na 7900Gs przy takim budrzecie i tak bedzie musial dostukac ze 100

Komp ci muli (jesli z tego powodu chcesz zmieniac) tylko z powodu tej karty graficznej !!!

Edytowane przez adamlop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze zrobić tak sprzedać:

Ram,

proca,

płyte,

grafe,

wziąć C2D i do tego na początek jakąś karte na Pci,a w najbliższym czasie do Anglii jade i tam jakąś grafe kupie sobie?

No to jak jedziesz do anglii, sprzedaj wszystko i jak wrocisz dolozysz i kupisz cos pozadnego juz z gotowego zestawu przygotowanego w temacie o zestawach :D Bez sensu kupowac i wyjezdzac, wszystko z dnia na dzien leci na leb cenowo.

Edytowane przez adamlop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobre a niedrogie to sa okazje w swiecie komputerow - zdarzaja sie 2 razy w roku :D

Jesli sprzedasz to co masz i bedziesz jechal na integrze to bedziesz mial gorsza wydajnosc niz na tym co masz teraz.

Ja bym wrzucil na razie jakas karte, a jak wrocisz po roku z anglii to sprzedasz wszystko i kupisz cos pozadnego.

Jeszcze raz ci powtarzam twoj komp muli w grach z powodu slabej karty graficznej, i zaden c2d ze zintegrowana grafika tego nie zmieni.

Edytowane przez adamlop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie jade do Angli na rok ale na tydzien, do Ojca.I tam mam zamiar kupić jakąś grafe.Reszte tzn E4300,1gb Ram i Mobo kupie raczej w Polsce,dlatego pytam o tą plyte

Co do karty graficznej to czy Geforce 6800 Gt jest dobra do gier typu PeS6,Carbon,Star Wars?Jak jest z jej O/C?

Edytowane przez jawor121

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi