Gosu Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Witam znalazłem te procki http://www.allegro.pl/item189292156_athlon...ie_toledo_.html http://www.allegro.pl/item189518751__najta...ledo_4200_.html I zastanawiam się nad kupnem jednego z nich (pewnie ten tańszy) chociaż w sumie bym brał przed 10ym więc może i egz pierwszy :D Zanim wyjdą nowe procki AMD to troche mine,a uważam że mam na tyle dobry konfig ze spokojnie moge wstrzymać się z przesiadką na Core 2 duo-bo w sumie niedawno chciałem to zrobić ale teraz szaleństwo cenowe jest spore,po za tym zobaczee jak rozegra się sytuacja z nowymi prockami AMD. Czy według Was opłaca się wymienić mojego procka z podpisu na jakiegoś z tych x2 ? Cena nie jest wielka,biorąc pod uwage ze x2 4600+ na s939 Manchester chodzi po 850 zł :mur: . Mój procek nie wyrabia w SupremeCommanderze a wiem ze dwa rdzenie poradzą sobie,poczekam az wyjdzie r 600 zobacze jak sprawa z nim wygląda i też bym brał,ale nie chce teraz wymieniać dodatkowo ramu i mobo. Uważacie że warto zainwestować w zmiane procka na jakiś z tych 4200+? A potem kiedy już będzie ustabilozwoana sytuacja porpostu przesiąść się na Core 2 Duo bądz też Agena/Kuma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 lepiej na am2 przejdz i kup x2 3600+ Brisbane . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Dokladnie. W cenie tych procesor kupisz i plyte i procka X2 na AM2 ;-) Calkiem bez sensu je kupowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Dokladnie. W cenie tych procesor kupisz i plyte i procka X2 na AM2 ;-) Calkiem bez sensu je kupowac. Tak,ale to wiąze się ze zmianą ramu chociażby,a jeżeli nie chce mi się bujać z szukaniem klientów na ram i mobo,czy na allegro czy gdziekolwiek,chyba ze znajde jakoś szybko to co innego. Po za tym jak bym brał coś na am2 to też konkret sprzęt dorbrą płyte pod O/C -do swojej DFI mam zaufanie ,po za tym jak wyjdą Agena/Kuma to i tak wyjdą nowe płyty mimo kompatybilności tych procków z AM2 to płyty na AM2+ będą działać lepiej (czytałem o tym dziś na forum) ,no i oczywiście wyjdąnowe sprzęty. Te 550 zł to nie jakiś duzy wydatek dla mnie żeby procka kupić-a nie musze się wtedy bujać ze zmianą mobo i ramami-bo i tak potem będe wymieniał sprzęt,więc mysle ze nie ma sensu się bawić x razy w wymiane części,skoro moge mieć sprzet na sprawdzonej platformie. W takim wypadku mysle ze i odczuje róznice między moim prockiem a tym x2 4200+ i potem poorstu sprzedam drozej :-)-ja tak na to patrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Ok, jak jestes tego swiadomy i Cie na to stac zeby zaplacic za wygode to prosze bardzo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 ja bym juz wolal na tym co masz teraz poczekac niz placic tak duzo za 2 rdzenie :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Gosu Tyle sie juz pisalo na forum o skalarnosci GPU i CPU zrobilem pare testow z Stalkerem i Oblivionem , odkrecilem proca z 2844MHz na 2500MHz i wiekszej roznicy nie zauwazylem . Srednio jakies 8-10% , jednak szybka grafa potrafi zrobić wiecej pozytku niz szybki procesor . Moim zdaniem zainwestuj w najszybsza grafike na jaka cię bedzie stac Bynajmniej Ja mam zamiar zmienic w moim sprzecie tylk o grafe 8800gtx albo 2900xt , poczekam tylk o na testy i stosune k cena/wydajnosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 zgadzam sie z Bemx2k w grach, az tak duzego znaczenia procek nie ma (nie mowie o wsyzstkich) lepiej zainwestowac w lepsza grafe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 (edytowane) zgadzam sie z Bemx2k w grach, az tak duzego znaczenia procek nie ma (nie mowie o wsyzstkich) lepiej zainwestowac w lepsza grafe... No zgadzam się z wami chłopaki co do gier,ze to grafa jest czynnikiem number one,ale np w SupremeCommander zalecany jest proc z dwoma rdzeniami,a jak gram sobie po necie (oryginał posiadam) i jest więcej woja to masakra,nawet na Singlu,porpostu ta gra mega zzera proca.Grafa swoją drogą,ale nie ma roznicy czy na lOw czy HIgh to i tak proc wymięka,dlatego nawet kurde dla wygody byym teraz brał procka,a potem grafe jak wyjdzie ,no a kiedy nadjedzie pora zmienie reszte. Czy Toledo jest podatne na O/C? EDIT: Tak w sumie patrze na testy tych brisbane'ów i ładnie lecą,moze znajde kupca na procka,ramki i mobo i wezme coś na AM2 + 3600+ 65 nm jak polecacie,tylko jaką mobo najlepiej brać Abita czy może DFI?Widzialem DFI Lan Party nf5 ale kurde za 700 zł :-) Edytowane 29 Kwietnia 2007 przez Gosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...