stasimon Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 witam przebywam obecnie w Anglii i mam internet z BT (brytyjska "telekomuna"), internet na papierze wyglada do 8MB, niestety w rzeczywistosci nie osiaga nawet 0,5MB! na infolini slysze co chwile ze u mnie w domu nie uzyskam wiekszej predkosci - czy jest to mozliwe, ze specjalnie zablokowali mi tak abym nie osiagal wiekszej predkosci? druga sprawa to ostatnio zauwazylem, ze nie moge dostac sie na strone rapidshare.com - mam zalozone konto premium ale jakikolwiek link do rapida otworze to i tak stronka sie nie otwiera! oczywiscie w tym samym czasie u 2 innych osob (1 w Polsce, 1 w UK) nie bylo problemu! wczesniej strony otwieraly sie bez problemu! problem nie dotyczy mojego kompa bo na 2 innych jest to samo! co ciekawe jak pinguje ta stronke to wszystko w normie (na poziomie 30-50ms) ale wejsc na nia nie moge! i teraz albo ten beznadziejny ruter (HomeHub) jest do kitu albo celowo BT blokuje mi wejscie na ta stronke zebym za duzo nie sciagal (lacze oczywiscie bez limitu jest!) czy macie jakies pomysly dlaczego tak jest? juz nie wiem co mam z tym zrobic, jak dzwonie na ich infolinie i slysze kolejnego hindusa z ktorym sie dogadac nie mozna to mam dosyc! pzd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Jak sam napisales lacze jest DO 8 mbit. Byl na cyba na tym forum temat tez o tym. Oni zapewniaja ci interneto do 8 mbit, ale ile osiagniesz to juz ich nie obchodzi. Jesli masz dobry zasieg (czy co tam jest) wtedy mozesz kozystac z 8 mbit, jesli nie to nie mozesz do nich miec pretensji. To nie jest tak jak np. z neo - podpisujesz umowe na 1 mb to musisz je miec. Tam podpisujesz do 8 mb ile bedziesz mial to twoja sprawa. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noiser Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 To nie jest tak jak np. z neo - podpisujesz umowe na 1 mb to musisz je miec. Tam podpisujesz do 8 mb ile bedziesz mial to twoja sprawa. Wszystko sie zgadza tylko ze w neostradzie rowniez predkosc nie jest gwarantowana :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Wszystko sie zgadza tylko ze w neostradzie rowniez predkosc nie jest gwarantowana :Pjak nie jest jak jest ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemo Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 jak nie jest jak jest ;) Kolega Noiser ma rację tpsa nie gwarantuje Ci prędkości za jaką płacisz, ale na 100% działa to lepiej niż na wyspach niezależnie jakiego providera wybierzesz, ja korzystam z usług NTL'a teraz Virgin Media, w Polsce mam sieć do której jest podpięty dsl 2Mb, nie ma porównania, można wieszać psy na tepsie, że monopolista ale chciałbym mieć tutaj dsla od nich :) W tepsie unlimited to jest unlimited a w Virgin unlimited to unlimited z Traffic Management Usługa ma gwarantowaną prędkość wtedy kiedy wykupisz CIR który w tpsa wykupuje się do łącz Frame relay/ATM Cennik takiej usługi dostępny jest >TUTAJ< Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 mój brat też ma identyczny problem z tą firmą, łącze do 8 mbit, w rzeczywistości w porywach 0,5 mbit na dodatek rozłącza się wielokrotnie podczas doby ( ciekawe czy to nie ten felerny homehub ) to u nas w porównaniu to jest wypasik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ronifcb Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Ja posiadam BT do 8 MB i wyciagam okolo 7.5MB Jeszcze nigdy mi sie nie zdazylo zeby net sie rozlaczyl.Zero problemow.Moze to zalezy od routera??Ja posiadam huba BT :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 jezeli juz to Mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemo Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Ja posiadam BT do 8 MB i wyciagam okolo 7.5MB Jeszcze nigdy mi sie nie zdazylo zeby net sie rozlaczyl.Zero problemow.Moze to zalezy od routera??Ja posiadam huba BT :wink: Raczej chodzi o odległość od centralki, od tego ile osób wisi razem z Tobą na kablu itd. Jak testujesz prędkość swojego łącza? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ronifcb Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 http://test.sopee.net/preauth.php?x=Login Przewaznie na tej stronce.Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 (edytowane) Tez mam loncze z BT (up to 8Mbit) Unlimited , max co pokazuje Hub Manager to 6450Kbps , w KB max transfer 740KB/s to moje maximum . W nocy film 1,4GB sciaga sie ponizej godziny czasu , w dzien transfery P2P czasami mi ograniczaja Zauwazylem ze jesli sciagam cos duzego powiedzmy w ciagu 24h sciagne 10GB to nastepne 2 dni mam ograniczany transfer na P2P i czesc transferow z stron takich jak YouTube czy Rapidshare naszczescie tylko w godzinach 2pm do 11pm , takie maja "Policy" zasady/strategie Ogolnie jestem z BT zadowolony , poprzednio mialem Tiscali niby tez up to 8Mbit Unlimited ale u nich mialem o 50% mniejsze maxymalne transfery :/ wieksze lagi pingi Stasimon Wszystko zalezy od jakosci kabli na ktorych dziala twoj telefon i odleglosci od centrali BT oczywiscie transfery na poziomie 0,5Mbita to pewnie nie tylko sprawa slabej jakosci kabli :/ Z tego co slyszalem najgorsze kable telefoniczne w Greater London powinny osiagac 1,5Mbit to jest jakies 140-160 KB/s Zrywanie polonczen HomeHuba z serverami BT sa spowodowane najszczesciej : Utrata sygnalu , jesli kable biegna w starych viktorianskich jeszcze studzienkach czesto sa zalane ostatnio podczas ostrej burzy w ciagu 2-3 godzin zrywalo mi polonczenie chyba z 10x Drugi powod Jesli powiedzmy macie podlanczone 3 kompy do tego huba i wszyscy jada na Emule , Kaza Torrent macie zbyt duzo wychodzacych polonczej , automat was rozlancza Niestety tu w UK to normalne praktyki Ci co malo sciagaja powiedzmy 1GB na dzien najczesciej nie maja tych problemow i sa jak najbardziej zadowoleni z uslugi BT 8Mbit Stasimon Tez mialem problem z dogadaniem sie z ciapkami z BT :) Z poziomu oprogramowania BT Huba masz opcje czata z technical supportem ja wybralem ta opcje ,lepiej pisze i czytam niz rozumie ciapatego ze sluchu :) Edytowane 15 Lipca 2007 przez Bemx2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...