Skocz do zawartości
akwarela58

Jaki Kupic Procek?

Rekomendowane odpowiedzi

akwarela58 nie zebym bym niemily albo cos, ale te Twoje posty to chyba jakas prowokacja :/

jaka prowokacja? co ty wymyslasz w tej chwili mam sprzet P.IV 2,533 MHZ z Gigabayte GT 6600 i chce synowi to zmienic bo duzo gra i wieszaja mu sie gierki i dawno miałem do czynienia z AMD (wczesniej pare lat temu duron 1800Mhz) dlatego prosze o porade aby nie zrobic błedu tak jak 2 lata temu z tym P.IV nie mam zamiaru nikogo obrazac itd.i jestem Wam bardzo wdzieczny za konkretne podowiedzi

jaka prowokacja? co ty wymyslasz w tej chwili mam sprzet P.IV 2,533 MHZ z Gigabayte GT 6600 i chce synowi to zmienic bo duzo gra i wieszaja mu sie gierki i dawno miałem do czynienia z AMD (wczesniej pare lat temu duron 1800Mhz) dlatego prosze o porade aby nie zrobic błedu tak jak 2 lata temu z tym P.IV nie mam zamiaru nikogo obrazac itd.i jestem Wam bardzo wdzieczny za konkretne podowiedzi

wiec prosze jeszcze raz jaka płyte kupic tego Abita kn9 czy DFI Lanparty UT NF4 Ultra-D (ta 2 jest na allegro za 270zł.i facet w rozmowie tel.powiedział,ze jest extra)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko, ze ty nie rozumiesz co sie do ciebie pisze...

DFI Lan Party jest na socket 939, a on ogolnie dzisiaj jest nie oplacalny, bo glupi x2 3800 na niego kosztuje 469 zl

masz 1000 zl, polecilismy Ci zestaw z Core 2 Duo, a ty dalej swoje...

no i jak teraz widze, to grafa stara, dysk itp. ma zostac? bo ogolnie tego 6600GT masz na AGP a to juz w ogole wszystko komplikuje... (najlepiej sprzedaj wszystko stare)

w ogole dales zla nawet tematu: Jaki kupic procek? a tu wychodzi, ze trzeba polowe kompa zmienic...

Edytowane przez DarkArrow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko, ze ty nie rozumiesz co sie do ciebie pisze...

DFI Lan Party jest na socket 939, a on ogolnie dzisiaj jest nie oplacalny, bo glupi x2 3800 na niego kosztuje 469 zl

masz 1000 zl, polecilismy Ci zestaw z Core 2 Duo, a ty dalej swoje...

a no tak sorry masz racje oczywiscie chodzi o soket pod AM2 wiec biore tego Abita KN9 no i oczywiscie dwurdzeniowca,jeszcze jedno pytanko czy ta KN9 pozwoli mi na lekkie podkrecenie procka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grafę już ma przecież.Tylko nie wiem czy pisząc 8600GT miał na myśli 6600GT ,którego ma na AGP ,a to wszystko komplikuje.

Nie mam jeszcze płyty głównej,tylko mam grafę Geforce 8600GT,mysle cały czas o Dual-Core 4200,ale znowu nie wiem na jakiej płycie go obsadzic?

Proc się wykręci ,ale o ile to Ci nikt tego nie powie. Zależy to od wielu czynników. Nie tylko od płyty głównej, ale ten 3600 X2 powinien te 2.2 ghz wyciągnąć na spokojnie ;) Także definitywnie AM2 ,bo 939 teraz jest kompletnie nie opłacalne.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozwoli, lecz musisz kupic tez ram (bo ten stary DDR1 nie wejdzie) i grafe na pci express

btw. zasilacz jaki masz?

Chieftec 400Wat pamiec starą opchnę i kupię DDR2 800/ 667 / 533 Mhz a karte kupic mamy w planie min.Geforce 7600 do 8600GT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi