Skocz do zawartości
RaF

jakie pamieci Kingston TwinMOS czy Infineon ??

Rekomendowane odpowiedzi

pamieci maja byc 256 Mb 333 i oczy wiscie maja smigaz na plycie Epoxa z NF2 chodzi mi glownie zeby szly na 200MHz

Kingston cykle 2,5 7,5ns cena ok 220zl

Infineon kosci Infineona 6ns i 2,5 cykla 226zl

TwinMOS M-tec 6ns cena 175zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma pamiątek "Major" !

To określenie na klase produktów.

Chodzi o to, że zamiast super badziewia dostaniesz np. Seitec ale nie są to firmowe pamięci, oni nie gwarantują niczego jedynie troszkę wyższą jakość !

Nie ma takiej marki dostaniesz to co w tej chwili maja na magazynie :(

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe na jakich kościach są te Kingstony?? :?

Juz od pewnego czasu jestem na kupnie pamięci i jakoś się nie mogę zdecydować. A te kingstony wyglądają na łakomy kąsek.

A z tych w temacie to IMO Infineon będzie najlepszy :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Duncan które z tych pamiątek wymienionych na początku byś polecał - wydzie że nieźle kręcisz więc się pytam ;)

No to tak:

Mam bardzo dobre doświadczenia z TwinMos'ami na M-tec'ach 6 ns (256MB), ale pamięć ta miała kości po obu stronach ale jakby co drugie miejsce. Wyciągały 205 na max timingach (lepsze niż moje Corsair :evil: ) na moim mobo, więcej nie sprawdzałem bo nie chciałem skopsać macierzy R. 0.

Infineony kiedyś były dobre ale teraz nic o nich nie słychać.

Kingston HyperX (ale w wersji 3500) są na kościach 4,5 albo 4,6 ns i są podobno świetne ale co do tych słapszych HyperX też nic nie wiadomo. (Myślę jednak że to dużo słabszy produkt)

A tak wogóle to najlepsze są TwinMos 3200 na 5ns. Winbondach ale u nas chyba takich nie ma :(

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...