Sens Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 (edytowane) Witam! Ostatnio sprzedałem celine i mobo z siga. Zostawiłem sobie cala reszte i chlodzenie pentagrama qvc-100 CU+, ktore wg mnie jest wystarczajaco wydajne, a do tego wczesniej mialo mocowania rowniez pod socket 939. Nie mogąc się doczekac nowego sprzetu postanowiłem ponownie obadac to co wylicytowałem, oraz instrukcje obslugi pentagrama. Patrzac na zdiecie kupionej przezemnie plyty (real foto) niepokoi mnie czarna plastikowa otoczka zaznaczona na foto 2 czerwonymi strzalkami. Niepokoi mnie dlatego, ze na instrukcji pentagrama jej nie uwzglednili (rowniez przytaczam). Co prawda jest to instrukcja pod 754 jednak sadzac po napisie na pudełku, ktory ionformuje o kompatybilnosci to sockety 754 i 939 sa traktowane jako jedno i to samo. Nigdy nie mialem stycznosci z platforma AMD wiec wybaczcie jezeli zle to zinterpretowałem. Ponadto dodam tez zdiecie przedstawiajace mocowania chlodzenia, ktore wg mnie przedstawiaja te na instrukcji. Czy w zwiazku z tym usunac to cos czarne obok socketu zeby zainstalowac tego pentagrama? Czy ewentualnie moze ktos powiedziec jak to zainstalowac( eeee w mozeliwie prosty sposob ;])? Pentagram ten jest kompatybilny z: s478, lga 775, 462 i 754/939 <tak jest napisane xD Mam tez wrazenie, ze otwory na srubki sa umieszczone nie symetrycznie wzgledem socketu, a ta czarna plytka od mocowania ma otwory umieszczone symetrycznie. Edytowane 10 Maja 2007 przez Sens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gooralesko Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Zdejmujesz ten czarny koszyk z plyty i reszte juz sie pokapujesz jak zalozysz. Najwazniejsze jest to abys usunal koszyk. Bedziesz widzial dw aotwory w plycie i wtedy bez problemow zalozysz tego pentagrama. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Tak jak napisał Gooralesko. Zdejmujesz czarny koszyk od mocowania fabrycznego. Od dołu płyty podkładasz tą podkładkę z otworkami od Pentagrama i przykręcasz tymi mosiężnymi końcówkami a później Pentagram. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 (edytowane) Ten czrny koszyk jest mocowany na dwa bolce po srodku u gory i na dole, nie ma problemu aby go zdemontowac. Pozniej w te 2 otwory wkrecasz te dwie zlote "srubki" i z tylu zmieniasz backplate z tego od koszyka (na zatrzaski) na ten od pentagrama (gwinty). Pozniej juz przykrecasz pentaka do tech zlotych "srubek" . I to tyle :) Edit: Moze nawet nie bedziesz musial zmieniac backplate'a bo widze ze jest na srubki a nie na zatrzaski (jak np. bylo u mnie) Edytowane 5 Maja 2007 przez deadfrog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Bardzo Dziekuje za pomoc!! ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 MAM KOLEJNY PROBLEM: dostalem juz to mobo. W miejscu gdzie pod plyta powinienem zainstalowac ta plastikowa, usztywniajaca czesc jest juz standradowo takie cos tylko ze metalowe. Zo mam z tym zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Jezeli da sie w to wkrecic srobki (posiada odpowiedni gwint) mozesz zostawic i posluzyc sie tym, a jesli nie, musisz to delikatnie zerwac i uzyc od pentagrama. (moj mial ta plytke metalowa - widac inna rewizja :wink: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...