Skocz do zawartości
dzikidaniel

Tania Płyta Pod Am2

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar sprzedać stare bebechy, troche dołożyć i kupić coś lepszego. No i wychodzi że będzie to X2 3600+ do tego 1GB ramu i jakaś płyta... No właśnie jaka??

Ma mieć dwie rzeczy: możliwość OC i zintegrowaną grafikę. Co mi polecacie?? Moja wiedza n.t. AMD kończy się niestety za soc939 :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzikidaniel napisał(a):

Mam zamiar sprzedać stare bebechy, troche dołożyć i kupić coś lepszego. No i wychodzi że będzie to X2 3600+ do tego 1GB ramu i jakaś płyta... No właśnie jaka??

Ma mieć dwie rzeczy: możliwość OC i zintegrowaną grafikę. Co mi polecacie?? Moja wiedza n.t. AMD kończy się niestety za soc939 :/

http://www.skapiec.pl/site/cat/13/comp/135764

:banana:

939 bedzie wieczne zywe ale we wtornym obiegu :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bryken napisał(a):

hmmm a o tym foxconie jakie htt i jak zabawa na niej wyglada?

Na Egieldzie masz test tej plyty. Bardzo fajna jest. HTT 310 zrobili, na pamieci mozna dac 2,5V, proc 1,7V jesli dobrze pamietam. Najpierw szukalem plyty z grafa, zeby DVI miala, pozniej zwatpilem, bo albo same drogie, albo jakies ze 0 OC na nich bylo. Juz wlasciwie mialem brac tego Foxconna i jedna sprawa mnie wkurzyla. On ma tylko jedno wyjscia ATA, a ja mam dysk ATA, wiec jesli go kupie, to bede musial zmienic dysk na Sata, bo to nie po Bozemu, zeby dysk i napedy na jednej tasmie byly.

Co do Abita NF-N2S to tez bardzo fajna plyta, ale gdzies czytalem, ze nie mozna na niej zmienic CAS pamieci, ale moze zle przeczytalem, bo to by duza lipa byla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DziubekR1 napisał(a):

Co do Abita NF-N2S to tez bardzo fajna plyta, ale gdzies czytalem, ze nie mozna na niej zmienic CAS pamieci, ale moze zle przeczytalem, bo to by duza lipa byla.

PODOBNO najnowszy bios pozwala na duzo wiecej niz starsze wersje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DziubekR1 napisał(a):

No wlasnie, kazdy pisze podobno, a ja nigdzie na necie nic o tym biosie znalezc nie moge, tak to bym juz dawno jechal po tego Abita :)

jutro bede mial te plyte to sparwdze co i jak ;)

tylko sie przypomnij bo ja przymotany jestem ostatnio

Edytowane przez meeron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

meeron - jak dorwiesz to mobo to napiszesz jak na niej z oc semprona ??? , pozatym mam jeszczę taką prośbę jeśli mógłbyś skonfigurować zintegrowaną kartę graficzną przez ten program

Adres programu: www.kuba.fargo1.net/instrukcja.doc

Opis konfiguracji: www.kuba.fargo1.net/PowerStrip_3.62.exe

i napisać mi czy działają Ci wszystkie opcje ???, jeśli tak to też biorę to mobo , bo chcę do niej zamontować taki konwenter na Tv a nie wiem na 100% czy będzie działać :

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=187639591

z góry dzięki za pomoc

ewentualnie kupię tego foxconna w znaku bo to praktycznie to samo co Abit :

http://www.znak.pl/index.php?cid=327&s...MCP61SM2MAERS2H

Edytowane przez CKM18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CKM18 napisał(a):

meeron - jak dorwiesz to mobo to napiszesz jak na niej z oc semprona ??? , pozatym mam jeszczę taką prośbę jeśli mógłbyś skonfigurować zintegrowaną kartę graficzną przez ten program

Adres programu: www.kuba.fargo1.net/instrukcja.doc

Opis konfiguracji: www.kuba.fargo1.net/PowerStrip_3.62.exe

i napisać mi czy działają Ci wszystkie opcje ???, jeśli tak to też biorę to mobo , bo chcę do niej zamontować taki konwenter na Tv a nie wiem na 100% czy będzie działać :

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=187639591

z góry dzięki za pomoc

ewentualnie kupię tego foxconna w znaku bo to praktycznie to samo co Abit :

http://www.znak.pl/index.php?cid=327&s...MCP61SM2MAERS2H

OC sprawdze, co do tego powerstripa to nie obiecuje, nie wiem czy wystarczy mi na to czasu (ten zestaw nie jest dla mnie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Też interesuje mnie tania, stabilna i bezproblemowa płyta ze zintegrowaną grafiką, małe OC nie zaszkodzi

komp ma być głownie dla 8 latki

przeznaczenie word, internet, filmy, proste gierki

podoba mi się Abit NF-M2S, 2 sloty pamięci wystarczą a parę dodatkowych MHz z OC zawsze sie może przydać zwłaszcza ze ma to być sempron 3000

ogólnie zestaw to

Abit NF-M2S ~200 (lub inna, jaka?)

sempron 3000+ ~100

seagate 80 GB ~150

nagrywarka dvd (jakaś) ~110

obudowa prawdopodobnie jakaś modecoma ~180

pamięć 1GB ~150

Razem ~900 zł

W przyszłości w miarę potrzeb będzie dokupiona grafika i ram, możliwe że też wymiana procka na X2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mck -----> no wlasciwie to sa tylko dwie plyty warte uwagi, w okolicy 200zl. Ten Abit i Foxconn. Foxconn wlasciwie nie posiada wad, jedynie dla mnie wielka wada jest 1 zlacze Ata, bo ja mam jeszcze dysk Ata i to jest duze utrudnienie. Co do Abita, to jutro sie dowiemy, bo slyszalem, ze tam sa jakies okrojone opcje ustawiania timingow, gdzie na Foxconnie nie ma zadnego problemu z OC. Jutro bedzie wszystko wiadomo :)

meeron -----> jutro jak nie napiszesz, to Ci przypomne na PW :) Ale jak juz bedziesz pisal, to wielka prosba. Wszystkie wazne dane, jaki zakres V na proca i na ram, jakie timingi, jakie HTT itp. A juz wogole calowalbym Cie po stopach jak bys wstawil poprostu jakies proste fotki biosu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@maruch ciezko ja dostac, znaczy o dostepnosci w sklepach mowie rzecz jasna.

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «

tak tak zrobie fotki biosika, zrobie je :lol:

Edytowane przez meeron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej wezmę Abit niż foxconna bo w kraku łatwiej i taniej dostane abita NF-M2S

a może warto dopłacić do tego gigabyta GA-MA69VM-S2?

jest niedużo droższy a na nowszym chipsecie

Bo do droższych płyt w okolicach 300 zł nie wiem czy jest sens dopłacać

Chyba że warto to bym się zastanowił

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi