Skocz do zawartości
gacul

Najlepsza Płyta Pod Am2 Athlon 4200+

Rekomendowane odpowiedzi

Bo tak wogule to szykuje się wymienić sprzęt :

PROCESOR ATHLON 420+

KARTA GRAFICZNA 7900GS

DYSK SEGATE 250GB

TAKIE PODZESPOŁY MYSLĘ ZAKUPIĆ, ALE NIE WIEM JAKĄ RESZTE WYBRAĆ - PŁYTE- PAMIĘĆ- ZASILACZ ??

MOŻE MI KTOŚ NAPISAĆ ILE MNIE TO WYNIESIE ??

I JESZCZE JEDNO JA TOTALNIE NIE ZNAM SIĘ NA KOMPUTERACH, a ten komputer ma służyć do ogladania filmów i grania ?? Więc może ktoś poda mi jakis zestaw na który mogę przeznaczyć 1500zł

Edytowane przez gacul

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam??

Proszę o pomoc w wybraniu najlepszej płyty pod procesor athlon 4200+ do kwoty 350 zł. Jeżeli to możliwe to chciałbym by płyta miała dwa sloty pci na karty graficzne.

Asus M2N4-SLI ma dwa sloty PCI-E i jest tania ale OC na niej się nie robi.

http://www.agito.pl/product/33556?bid=40 za 237 zł.

Edytowane przez dwaIP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z wypowiedzi kolegi widac ze nie potrzebuje SLI :D

A tutaj topic z gotowymi zestawami:

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=168134

Tutaj bym jeszcze wyskrobal do tego zestawu za 1500zl i wymienil zasilacz i karte na 7900gs, bo piszesz ze komp do filmow i gier

Edytowane przez adamlop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

abit kn9 wystarczy i nie baw sie w zadne sli, poniewaz jest to poprostu bez sensu.

Dwa sloty PCI-E 16 nie są takie całkiem bez sensu bo można to stosować jak ktoś chce mieć więcej niż dwa monitory (nie SLI).

Również dla maniaków ciszy można włożyć dwie słabsze karty chłodzone pasywnie i spiąć w SLI.

Abit nadaje się do OC i jest tani ale nie ma LPT i COM a czasami to jest potrzebne.

Jeśli nie robi się OC to w tej samej cenie lub taniej można kupić Asus M2N-4 SLI (mniejsza o jego SLI ale ma COM i LPT)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi