Skocz do zawartości
Gość

MSI 845 PE jak ustawic na 333 POMOCY!!!

Rekomendowane odpowiedzi

:idea: :?:

mam pamieci ddr 333 napewno bo wkładałem do swojego kompa na nforce2 i sa sto procent 333

Natomiast wkładam do zestawu msi 845 PE i dostepne opcje w biosie mam tylko do 266 nic powyzej lub wybór AUTO

ale jak wybiore AUTO to po restarcie pamiec zgasza sie jako 266

:evil: :evil: :evil:

CO ROBIC MOZE JUZ MIELISCIE PODOBNE PROBLEMY JA DAWNO NIEBAWIŁEM SIE W INTELA WIEC JESTEM TROCHE DO TYŁU ....wiem ze obsługuje te pamieci(333) przynajmniej tek jest opisane na pudełku i w instrukcji

P O M O C Y !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie się stuknąłem w glacę - przecież nie mówimy o Athlonie tylko o jakims P4 :oops: . Jeżeli chodzi na 100MHz - nie wyciągniesz więcej niż 266 bez przetaktowania - 845PE nie ma mozliwości zwiększania stosunku FSB/MEM

ale obsługuje pamieci 333 a ja takowe włozyłem w płyte a bios z uporem maniaka pokazuje ze to 266 ale po wozeniu do kompa obok sa juz wykrywane tak jak powinny czyli 333

i co dalej pomuzcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc ma 100MHz - albo podkręć albo pracuj z 266MHz.

Dzieki czyli dopiero pentium 2.4 Ghz bedzie bez podkrecania chodziło na

333 jezeli chodzi o pamieci?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież na stronie MSI jest jak wół napisane:

Note: FSB533 CPU is required in order to choose DDR333 selection in the BIOS setup.

W instrukcji powinno być napisane to samo. Natomiast jeśli używasz procka P4 1.8A to bez problemów możesz puścić go na szynie 133MHz (efektywnie 533MHz - da to taktowanie proca 2.4GHz) i ustawiając pamięć w biosie na 266MHz uzyskasz w rzeczywistości taktowanie pamięci około 356MHz (133.3*2*(4/3)). Używając dobrych pamięci PC333 powinno wszystko chodzić bez problemów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...