qtch Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 zaleznie od ustawien w biosie raz sie zawiesza, raz wraca do winow, a raz wyswietla bledy. problemy wystepuja mni. w 3dmarku 2001se, na pamieciach 133 sdr problemow nie bylo, nie wiem co robic :( moze ustawienia w biosie ? please help me :((( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 A jakie dałeś timingi tych pamięci ? - kasowałeś biosa po zmianie pamięci ? - jak nie to clear cmos i spróbuj na domyślnych .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtch Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 kasowalem bios i to samo, a jak powinieniem wszystko ustawic ? (banki, timing, cycle lenght, command rate, clock ???) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 A może ta pamięc jest uszkodzona? Sprawdz programem np. Goldmemory. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmax Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 Na 99% pamieci, skaldalem kompa na tej samej plycie i zadne pamieci SDR SpecTek'a nawet nie ruszyly. Mysle ze podobny problem jest z DDR, w twoim przypadku jakos dziala wiec i tak sukces :wink: . Zmien pamieci na inna firme. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob_e Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 kiedys sprzedawałem te płyty i powiem jedno.... straszny to chłam jest. Pomijam tu problem tych pamiątek ( z nimi tez miałem kłopoty - głownie na msi ms6380). Ogólnie idzie je zmusic do stabilnej pracy ale naszukasz sie sprzętu który im odpowiada... Wiec jesli chcesz tą płyte trzymac to zrób tak jak mowi Marmax: zamien pamieci na jakies inne (lepsze).... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 Dziwne jak dla mnie rzeczy mówicie bo ja w moim Shuttle AK32A mam dwie kości Specteka 128 i 256 SDR i żadnych problemów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob_e Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 bo te płyty to raczej taka ecs-klasa... jak trafisz to masz spokój. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...