Spheros Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Witam serdecznie! :) To moj pierwszy post, juz chce brac... przepraszam i wybaczcie : ) Otoz w wyniku pewnych kwestii dotyczących mojej pracy, specyfiki w jakiej ona będzie pełniona, oraz mobliności jestem zobligowany do zwrócenia się tutaj o pomoc : ) Mianowicie : ) Potrzebuję dobrego nootebooka, który będzie mnie zadowalał w kilku kwestiach. Notebook jest asygnowany do pracy na word, excel(zartuuuje ;) )... chodzi głównie o prace w photoshopie zw. z obróbką i montażem zdjęć, gdzie wielkość plików wynosi około 500-600mb. Pragnąłbym komfortu pracy, nie musząc czekać po kilkanaście sekund na wykonanie najprostszej akcji : ))) W związku z czym naturalne jest, że chciałbym, aby był do takiej pracy przystosowany :) Następną ważną kwestią jest matryca co najmniej 19', gdzie będzie ona bardzo ładnie użyteczna nawet czasem podczas jakiejś pracy w terenie :) Cieszyłbym się także z jakiegoś sensownego dysku twardego (~80gb to minimum absolutne) Cena może dojść do 10.000, może też nieco przekroczyć. Z góry jestem serdecznie wdzięczny za okazaną pomoc : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Z tym 19"+ to będzie problem bo wybór ogranicza się do paru modeli, takich jak np 9815 WKMi, zastanów się może czy nie zejść na "jedynie" 17 cali a wyższą roddzielczość, wtedy będzie lepiej jeżeli chodzi o wybór. A tak pozatym to jakoś niewyobrażam sobie łazic z 20" laptopem :P już chyba wolałbym jakiś 15,4-17" + zewnętrzny DOBRY panel lcd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spheros Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 KrisJR napisał(a): Z tym 19"+ to będzie problem bo wybór ogranicza się do paru modeli, takich jak np 9815 WKMi, zastanów się może czy nie zejść na "jedynie" 17 cali a wyższą roddzielczość, wtedy będzie lepiej jeżeli chodzi o wybór. Hm hm... w sumie ta 19' to raczej kwestia przyzwyczajenia ... wiec jesli to ma przelozyc na wysoka rozdzielczosc i dobra jakosc to zupełnie logiczne jest to, że jestem na tak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 (edytowane) Jesli nie przeraza Cie waga (4,5kg) to proponowalbym Toshibe Qosmio G30. Szybki C2D,2GB, dyski w RAIDzie i bardzo dobra i jasna matryca 1920x1200. Poza tym ma mnostwo innych wypasionych rzeczy, ale na te chciales zwrocic uwage. Do 10k spokojnie wyrwiesz jakis konfig. Edytowane 8 Maja 2007 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxxxio Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Zdecydowanie wolalbym NW9440 od HP ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spheros Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Wcale ładny ten Qosiomo. Przemawia do mnie ta matryca :) i tego co widze to tutaj: http://www.portabile.pl/laptop/qosmio_g30194_.php mam 2 dyski po 120gb wiec tym bardziej to do mnie przemawia :) btw. jaim cudem w tym sklepiej ten notebook kosztuje 8k zlotych a na allegro cena dochodzi do 10k wzwyz? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Mysle, ze tam maja takie ceny, ale jest ona delikatnie mowiac nierealna. Najszybszy proc, najwiecej ramu i dwa najwieksze dyski. I to za 8,5k? No way, albo wal albo cos z nim jest nie tak. Nie wierzylbym w taka okazje, a jesli to brac i sie w ogole nie zastanawiac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 HP NW9440 z karta graficzna NVIDIA Quadro FX 1500M, ktora jest zdecydowanie lepsza od 7600 do zabawy z grafika :) Tego HP mozesz dostac w ok. 7,5-8tys zl brutto Do tego 3 lata gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxxxio Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 FX 1500M ~~ GF7900gs ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 baxxxio napisał(a): FX 1500M ~~ GF7900gs ;) zgadza sie, a w Toshibie "tylko" GeForce Go7600 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...