jokerthc Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Mam zamiar kupic nowego kompa. Na ten cel chce przeznaczyc ok.2500zl- mysle ze to taka optymalna kwota. Troche sie zorientowalem w temacie i udalo mi sie zlozyc cos takiego: AMD Athlon X2 3600+ Brisbane OEM- 225zl AC Freezer 64 Pro AM2- 75zl DFI Infinity NF Ultra II-M2 320zl dobre OC 2x1GB DDR2 OCZ Platinum 800Mhz CL4- 395zl Galaxy 7900GS Cooler Master- 570zl Seagate Barracuda 250GB 7200.10 16MB NCQ- 222zl Huntkey HK-350AP 200zl Buda- 200zl na bude Myszka A4tech X-718bf 60zl Klawiatura BTC 6300 60zl razem 2327zl I teraz pare pytan: 1)Dam sobie rade ze zlozeniem tego w calosc? 2)Zastanawiam sie czy nie poczekac do premiery nowych kart od ATI. Moze zaprezentuja cos ciekawego, a to juz za pare dni. 3)Jaka bude- myslalem o Sunbeam Quarterback ale chyba troche za mala jest. 4)Jak oceniacie caly zestaw- zostanie mi jeszcze ok. 200zl wiec mozna cos jeszcze ulepszyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Zestaw jak najbardziej ok. Tylko mam parę zastrzeżeń - procesor weź w wersji BOX - 3 lata gwarancji zamiast 1, a niewiele drożej wychodzi. Płytę główną możesz <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> tą samą tylko w wersji z SLI, bo jest parę zł droższa, a na pewno łatwiej bedzie Ci ją w przyszłości sprzedać niż zwykłą (poza tym to to samo), jakby różnica była większa niż 10-20 zł to się już nie opłaca - zrobisz jak uważasz. Dysk możesz <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> 300GB, który kosztuje 250 zł (w znak.pl), ale nie w każdym sklepie jest. Mysz - może lepiej wziąśc jakąś laserową z Logitecha, bo A4Tech ma słaby lakier - wyciera sie po jakimś czasie. Obudowa - Coolermaster Elite lub Skarkoon Rebel 9 (trochę większa), ewentualnie jakiegoś Chiefteca medium tower - już dużo większa od wymienionych. Co do złozenia do kupy - złożysz bez problemu, jeśli tylko masz odrobinę wyczucia. Pomyśl tez o jakiejś paście termoprzewodzącej (Arctic Silver 5 np.), gdyż ta z Freezerem jest średniej jakości. Poza tym zestaw bardzo wyważony i dobrze dobrany, dobrze wiesz co chcesz i to się liczy. Pzdr :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 (edytowane) ramy zmien na: ocz special ops 800mhz/cl5 dysk: wd caviar wd3200aaks plyte glowna MOZESZ zmienic na: abit kn9, jezeli zabrakloby ci kasy B-) Edytowane 11 Maja 2007 przez junioor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 (edytowane) ... procesor MOZESZ zmienic na: abit kn9, jezeli zabrakloby ci kasy B-) Abit nie robi procków . A co do złożenia, to skoro 14 latek dał radę (ja), to i ty powinieneś:P (zwłaszcza, że składałem droższy sprzęt). Edytowane 11 Maja 2007 przez mpConroe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokerthc Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Rzeczywiscie wezme proca w wersji BOX roznica to tylko 12zl, a 2 lata gwrancji wiecej. Co do ramkow to mysle ze te OCZ Platinum sa dobre, CL4 i sie dobrze kreca. AMD Athlon X2 3600+ Brisbane OEM- 225zl Paste bede bral Zalman stg1 czy jakos tak. Zastanawiam sie nad dyskiem, ale czy taki duzy dysk 300/320GB nie bedzie zamulal kompa, bo wiecej talerzy pewnie maja. Moze lepiej 160GB lub 250GB bo i tak 2 miechy bede RAID robil. Seagate na 100%- mam zaufanie do tych dyskow, moj juz 8 lat smiga. Co do budy z wygladu Sunbeam Quarterback najbardziej mi sie pododba i ma wiatraczki w komplecie- chyba 3 120mm, ale wejdzie tam 8800GTX czy nowe radki? Myszka- ide do sklepu to obczaje jak lezy w dloni i jaka jakosc wykonania. A co z ta premiera nowych kart od ATI, nie przesuna jej znowu? Chyba poczekam z karta graficzna bo i tak mam jeszcze ponad 200ziko to bym dolozyc i nowego radka kupil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Co do grafiki, to złóż już kompa i kup coś taniego, a'la integra do płyt, taka 6200 na ten czas starczy. Dysk mam 250GB i jeszcze jest sporo miejsca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaaDeeK Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 http://www.tomshardware.pl/howto/20020918/index.html masz napisane jak zlozyc kompa :D 1.czemu procek tylko 3600? a nie 4600? 2.juz pytalem ale spytam jeszcze raz. jak sie odkreca firmowe chldzenia z procka i zaklada tego arctic freezera to nie traci sie gwarancji? jak kupie procka takiego box, to on ma juz zalozone chlodzenie i paste nasmarowana? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Abit nie robi procków . A co do złożenia, to skoro 14 latek dał radę (ja), to i ty powinieneś:P (zwłaszcza, że składałem droższy sprzęt).sry juz poprawilem. drobny bledzik B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokerthc Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Procek sporo drozszy, a roznica w taktowaniu nie jest duza- nadrobie ja przy lekkim OC. Nadal nie wiem co z dyskiem- Seagate tylko jaki, 320GB chyba zamuli kompa z uwagi na 3 talerze. To 250GB najlepszy wybor chyba. Hmm te karty od ATI to beda dopiero w lipcu, a teraz tylko 2900, ale za drogi bedzie. Na grafe zostanie ok. 650zl wiec chyba wezme Galaxy 7900GS CM, chyba ze jest cos lepszego w podobnej cenie, moge doplacic troche jak bedzie warto. Co do budy z wygladu Sunbeam Quarterback najbardziej mi sie pododba i ma wiatraczki w komplecie- chyba 3x120mm, ale wejdzie tam 8800GTX czy nowe radki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 http://www.purepc.pl/node/1281 bierz wd caviar wd3200aaks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokerthc Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 Przemysle ta opcje z wiekszym dyskiem. Co do grafy mysle nad Radeonem X1950XT, starczylo by mi na niego, a karta wydaje sie byc dobre i calkiem niezle sie podkreca. Warto go brac? Zasilki Anteca sa lepsze od Huntkeya? I jak z ta buda bo juz nie wiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...