Skocz do zawartości
Gość teat

Komputer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Wczoraj dostałem zamówienie od mamy dziecka, które idzie jutro do komunii na komputer. Kwota jaką dysponuje to około 2500zł +/- 100zł. Komputer będzie używany przez całą rodzinkę, gdyż będzie to ich pierwszy w życiu(kiedyś trzeba się przełamać i kupić :lol: ). Ma ładnie wyglądać, grać, mieć drukarkę i monitor LCD. Wszystko ma być zakupione w apollo.pl

Moje propozycje:

* AMD Athlon 64 x2 3600+ BOX 65W

* Abit KN9

* 2x 512mb 667 GoodRam

* PCI-E Galaxy 7300GT 256/128 Zalman

* Sata 2 320GB, tylko nie wiem czy barracuda 7200.10 czy samsung, oczywiście 16mb

* DVDR NEC 7173 BLACK

* Chieftec GPS- 400AA-101A 400W

* Obudowa: CoolerMater Elite 330 Black

* Mysz Logitech OEM B58 Czarna

* Klawiatura Logitech Classic black

* Głośniki 2.1 Logitech X-230

* Urządzenie wielofunkcyjne HP DeskJet F380

* Monitor LCD 17" BenQ FP73G

Cena: 2623zł na chwile obecna.

Co wy na to? bo dla mnie OK.

Pozdrawiam i czekam na zawsze uwagi/propozycje.

Edytowane przez teat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nagrywarka - LG / Asus / Samsung / Pioneer

ram w 1 kostce, bo jak będą chcieli dołożyć jeszcze 1 GB to im wszystkie sloty zatka

do grafiki może dołóż 7600GS od Palita ?? Widziałem po 300 złotych już...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako urzadzenie wielofunkcyjne polecam Brother DCP-115C mozna juz dostac za ok 280zł a zamienniki kosztuja w okolicach 12zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dysk zmien na: wd caviar wd3200aaks

nagrywarka: samsung sh-182m

zasilacz: huntkey 350w

obudowa: moze sharkoon rebel9 ?

Czemu wd? :) miałem jeden dysk tej firmy i raczej już nie chciał bym mieć z nią styczności

hk 350w nie ma w apollo :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do dysków to WD mogę polecić jako bardzo wytrzymały produkt. Wadą jest to, że każdy który miałem był głośny. Najstarszy dysk tej firmy który posiadam ma blisko 13 lat i działa cały czas (ma 2 bad blocki), pozostałe dyski też bez zarzutów. Jeden od 5 lat służy tylko do P2P więc pracuje nonstop i żadnych problemów nic. Jedyna wada hałas, WD jest głośne. Dlatego postanowiłem pierwszy raz zakupić coś innego niż WD bo zależy mi na ciszy. W przypadku rodzinki która nigdy nie miała styczności z kompem na pewno hałas nie będzie przeszkadzać, więc śmiało polecam WD, a i test potwierdza, że jest szybki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Wodnik.

Aha :-P ale i tak wezmę samsunga <_< ponieważ jest cichutki :rolleyes:

:blink: :blink:

Nie powiedzialbym. Ja z moim wytrzymac nie umiem :mur: Własnie sie zastanawiam nad jakas wymiana :mad:

Chyba ze wyszla jakas nowa seria cichych dyskow i ja o czyms nie wiem :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wolę pierdzenie Seagate'a pod czas zapisu, niż słuchanie bezustannie talerzy Samsunga :wall: . Więc co do dysku, to polecam ten, co mam w moim config. iv, a ten co w config. iii odradzam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi