Skocz do zawartości
kazim21

Komputer Do 10tyś

Rekomendowane odpowiedzi

Bolec:

Na początku topicu zadałem pytanie kazimowi, na które odpowiedział w poście 5. Przeczytaj.

Jak widzisz nie liczy się bezwzględna wydajność, ale niżka cena też jest mile widziana.

Wobec tego wybrałbym:

proc: c2d E6420 650zł

mobo: abit Quad GT 620zł

2x 1GB Ocz Special Ops, Platinium 2, Patriot LLK ( nie znam się specjalnie co najlepsze, ale czego byś nie wziął, będziesz zadowolony. 400zł

dysk: ( tu można wpakować więcej, bo bedzie na długo, nie traci na wartości, nie szykuje sie przełom)

zależy od ciebie: Ile miejsa potrzebujesz, przy takim kompie wskazany byłby RAID, więc jakieś firmowe 200 byłybu OK ( chyba że zadużo/mało, to bierzesz odpowiedno większy. liczmy 2x 200zł -400zł

grafa: zależnie kogo posłuchasz 1050 lub 2000zł ( około)

napęd: DVD około 150zł

zasiłka: Beqiet/tagan/enermax około 500W - 350- 400 zł

ładna buda - kwestia gustu - liczmy 300zł

WC - nie znam twoich wymagań, ale powinieneć w 600zł sie zmieścić

muzyczna Audigy SE 70zł powinna wystarczyć, jeśli nie jesteś audiofilem, a jeśli jesteś to masz na oku pewnir coś lepszego :) :)

Do tego jakieś 2 Fanderki / Noctuy do budy i jest OK - 100zł.

OS Vista HP 6bit OEM 330zł

Jako dodatek podkładke pod myszke Icemat 2nd Edition i porządne padsurfery - nic bardziej nie poprawia komfortu gry - przy Icemacie inne podkładki to papier ścierny - 150zl

Razem wyszło mi:

~ 5 200zł

lub 6 200 zł z GTX

Zestaw jest absolutnie bez kompomisów, a i pare zł zostaje w kieszeni.

kokott

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdybym chciał się pochwalić,że mam kompa za 10k to bym kupił coś takiego

Dołączona grafika

Reszte kasy na WC (ale na tym to już zupełnie się nie znam...)

A dla siebie:

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «

Dołączona grafika

+ stówke na jakieś peryferia

Tym samym mam kompa za ponad połowe powyższej ceny i to z LCD,który w dzisiejszych "super zoptymalizowanych" grach będzie miał max 5-10fps mniej od tego wyżej :razz:

Ceny widać z jakiego sklepu to dałoby się jeszcze 1/2k zaoszczędzić, zestawy robiłem też na bardzo szybko, pozatym ostatnio się nie zagłębiałem tak bardzo w sprzęt, więc proszę się nie obrażać ;)

Pozdrawiam

Edytowane przez jurek911

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi