Skocz do zawartości
tomasz_lbn

Czy Warto Zmienic Pamieci?

Rekomendowane odpowiedzi

witam, panowie krotkie pytanko... czy warto waszym zdaniem zmienic w moim przypadku pamieci.. posiadam 512+256 kingston 400, a chcialem sprzedac to co mam i zakupic 2x512 kingston hyperx pc3200 400? czy myslicie ze odczuje na tyle w wydajnosci zeby zawracac sobie glowe?? na chwile dzisiejsza nie stac mnie na nowego kompa, planuje to dopiero na jesieni, do tego czasu chcialem cos lekko zainwestowac w to co mam, warto???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, panowie krotkie pytanko... czy warto waszym zdaniem zmienic w moim przypadku pamieci.. posiadam 512+256 kingston 400, a chcialem sprzedac to co mam i zakupic 2x512 kingston hyperx pc3200 400? czy myslicie ze odczuje na tyle w wydajnosci zeby zawracac sobie glowe?? na chwile dzisiejsza nie stac mnie na nowego kompa, planuje to dopiero na jesieni, do tego czasu chcialem cos lekko zainwestowac w to co mam, warto???

Daruj sobie hyperxy, one tylko ładnie wyglądają i nic poza tym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodatkowe 256RAM też niewiele ci da,ewentualnie dual+o/c w tym przypadku,ale imho nie więcej niż 20-25% przyrostu (tzn na pamięciach,nie na całym kompie).

Najlepiej,jeśli sprzedasz te 256 i dokupisz drugie takie same 512.Tanio wyjdzie i przeczekasz do jesieni.

Btw zwykłe DDR2 to też nie jest żaden ten ;)

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Piszesz,że nie masz kasy, to i tak byś nie kupił żadnych z wyższej półki,ale do jesieni kupa czasu,więc powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki panowie, wlasnie wczoraj bylem w sklepie po te 2x512 hyperx, i to samo mi powiedzial typ w sklepie, zeby sobie odpuscic, stwierdzilem ze poradze sie jeszcze "was". do jesieni sie przeczeka, najwyzej zrobie tak jak mowi jurek911, sprzedam 256 i dokupie 512. jeszcze raz dzieki, uwazam temat za zamkniety:)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi