DeMeQ Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Witam. Mam pytanie czy jest zwiazek miedzy napieciem na cpu i jego temp ale w druga stronę. Tzn jesli dam za male napiecie to czy temp bedzie wieksza nic przy ciut wiekszym? Zaobserwowałem u siebie ze gdy wlaczylem prime'a e6600 3Ghz na napieciu 3.750 temeratura była 40-45 w asus probe jednak gdy zmiejszylem napiecie do 1.625 to temp wzrosła do 53 stopni ! Chyba ze to norma ale wydaje mi sie zo to troche duzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Tak, jest związek. Temperatura będzie wprost proporcjonalna do napięcia. Nie ma możliwości aby przy niższym napięciu procesor bardziej się nagrzewał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeMeQ Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 To troche dziwne bo u mnie tak jest. :blink: Jaka mniej wiecej temp powinna byc na 3GHz vcore 1.625 czy 50 stopni to za duzo ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 A któż to wie. Może gdzieś wzruszyłeś radiator i nie przylega zbyt dobrze? A może pasta Ci już wyschła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeMeQ Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Jeszcze sie troche pobawie i ide spać B-) Dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosweratu Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 a sprawdziles jak zmieniaja ci sie obroty wentylatora?? moze poprostu zmniejszyles napiecie i obroty - jest ciszej ale i cieplej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Albo czujka świruje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 To troche dziwne bo u mnie tak jest. :blink: Jaka mniej wiecej temp powinna byc na 3GHz vcore 1.625 czy 50 stopni to za duzo ?? 1.625v przy standardowym chlodzeniu - duzo za duzo C. Pozatym napiecie jak do bicia rekordu na kaskadzie/ solidzie. Blad z pierwszego posta czytam jako 1.375v-core, tak? Jest stabilny? To wiecej nie potrzebuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeMeQ Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 (edytowane) Tak chodzilo mi o 1.3625 :P Ale na 1.35 jest stabilny wiec nie bede wiecej dawal ale temp mnie niepokoi 50 stopni na obciażeniu orthosem :blink: to jak go wykrece do 3,6GHz to chyba wybuchnie :huh: Hmm dzisiaj wlaczylem probe'a i cpu-z i napiecie spadalo do 0.9V macie jakies pomysły w czym tkwi problem ?? Edytowane 17 Maja 2007 przez DeMeQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...