Skocz do zawartości
MeHow

Nie uruchamiajacy sie komputer po nacisnieciu power.HELP

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam problem. Otoz dziewczyna przywiozla do mnie swojego kompa z dziwnymi objawami... (Jest to P4 1,9 Willamate, mobo acorp(jakis;D), 256ddr elixir, hdd samsung60gb, cdrw ricoh 8x8x32, dvd liteon 16x16x32 (bodajze). Od dluzszego czasu nie mogla uruchomic komputera normalnie guzikiem, tylko musiala kombinowac TURBO+specjalny guzik na klawiaturze. Tak dalo sie uruchamiac kompa do wczoraj. Jej brat gral sobie w jakas gre i nagle komputer sie wylaczyl i odmowil uruchomienia. Nawet przy uzyciu klawiatury. Natomiast przy wlaczeniu do pradu (wlaczenie listwy) migaja lampki numlock, capslock i scrolllock. A wiec przywiozla do mnie swojego kompa i sprawdzalem co jest nie tak. Od razu podociskalem wszystkie kabelki idace od guzika wlaczajacego kompa w obudowie do plyty glownej. Nie odnioslo to zadnego rezultatu. Nastepnie sprobowalem czegos innego. Pomyslalem, ze moze padl zasilacz. I tutaj mam do was pytanie... ona ma zasilacz oczywiscie do p4... no i ja go wsadzilem do mojego kompa, w ktorym mam platforme oparta na antku AMD. Tak wiec... zasilacz sie nie uruchomil. Powiedzcie mi, czy zasilacz z p4 nie uruchomi sie na platformie z antkiem? Czy to moze wlasnie zasilka padla? Aha... dodam,ze zasilka w kompie dziewczyny to codegen300W. Dobra tak wiec czekam na odpowiedz, czy mozna odpalic amd na zasilaczu z p4, a jesli nie... to co tam moglo sie zepsuc.

Mam tez mala prosbe... prosze odpisywac na forum i jesli mozna wyslac smsz z bramki plusa z pomoca na 609989701,bo teraz bede kombinowal z jej kompem i niestety moj modem bedzie offline. Prosze o pomoc, bo ten przypadek wydaje mi sie b. dziwny. Szczegolnie zalezy mi na tych sms.

POZDRAWIAM

MeHow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie. ja mam amd a jak obudowe kupowalem to tez ze jest do p4. chodzi ze jest zgodny z nim czy cos. wiec musi dzialac. a skoro piszesz ze sie nie uruchomil to pewnie kurde sie spalil :D i problemik rozwiazany :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a teraz pytanie... czy jakbym wsadzil moj zasilacz pod amd, to p4 ruszy wtedy? A drugi problem odnosnie tego nie uruchamiania kompa przy nacisnieciu powera, tylko z klawy. myslicie, ze starczy skasowac bios?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli w swoim kompie masz zasilacz bez wtyczki P4 to nie uruchomisz na nim kompa dziewczyny.

Ja stawiam na zasilacz bo powinien AMD na nim chodzic. A skoro nie poszedl to 100% zasilka codegena :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a teraz pytanie... czy jakbym wsadzil moj zasilacz pod amd, to p4 ruszy wtedy? A drugi problem odnosnie tego nie uruchamiania kompa przy nacisnieciu powera, tylko z klawy. myslicie, ze starczy skasowac bios?

Reset biosu powinien pomuc, może ma w biosie ustawione włączanie z klawiatury. Na niektórych płytach idzie to w biosie ustawić .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...