Skocz do zawartości
-GIZIU-

Moje Boje Z Tpsa - Archiwizacja Starej Umowy

Rekomendowane odpowiedzi

Pod koniec stycznia skorzystałem z opcji zerwania umowy z TPSA i przejściem do Netii. Net24 w opcji 6mb śmigał od 20 lutego do 16 marca. Od 16 marca nie działał i po miesiącu czekania na jakąkolwiek poprawę, zerwałem umowę z Netią (podobno nie było możliwości technicznych aby 6mb działa, dziwne bo mi śmigało przez prawie miesiąc, no ale nie ważne). Poszedłem do Telepunktu i zamówiłem Neo 6mb na rok. W przeciągu tygodnia ktoś miał zadzwonić i zaprosić na podpisanie umowy. Minęły dwa tygodnie i cisza. Dzwonie pod 9393 i tam nie ma żadnego zamówienia. Kilka dni później zadzwoniła babka z TPSA z ofertą na Neo. Zamówiłem i powiedziała że za 3 tygodnie (16 maja) przyjedzie kurier z umowami do podpisania, a w przeciągu 2 dni ktoś zadzwoni i mi poda numer zamówienia. Poniewaz nikt nie zadzwonił, sam zadzwoniłem 16-ego z prośbą o podanie nr zamówienia. Jakież bylo moje zdziwienie gdy się dowiedziałem ze mojego zamówienia nie ma i na bank kurier nie przyjedzie Ale pani powiedziała ze mogę u niej zamówić, podała numer zamówienia i żebym zadzwonił po weekendzie. Ale poszedłem w czwartek do Telepunktu żeby się spytać czy jest to zamówienie w systemie. Typ mi mówi że go nie ma bo stare zamówienie (sprzed bodajże 2 lat gdy miałem Neo 512kb na 2 lata, które zerwałem właśnie w tym roku w lutym) nie zostało zarchiwizowane i że nie mogą przyjąć nowego zamówienia dopóki to stare nie zostanie zarchiwizowane. Wqrwiłem się strasznie bo moja dziewczyna była w identycznej sytuacji i ją podłączyli następnego dnia od daty złożenia zamówienia (miała net a jeszcze umowy nie podpisała) a ja czekam już prawie miesiąc i nic się nie zanosi na to żebym miał net. Czy ktoś z Was jest/był w takiej sytuacji ? POMÓŻCIE !!! Co mam zrobić żeby przyśpieszyć podpisanie umowy ?

Edytowane przez -GIZIU-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

To co napisze nie pomoze tobie ale moze innych uchroni...

Kumpel mial TPSA , zerwal , poszedl do Netii tak jak autor. Netia odowiedziala , ze jednak nie da rady (reklama , rozumiecie) wiec ziomek wrocil do TPSA...a ci mu nie chca cos podlaczyc neta. Od lutego , jesli dobrze pamietam , nie ma neta..tak sie skusil na Netie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja rowniez porwalem sie na netie, walczylem z nimi poltora miesiac przez caly ten czas nie mialem neta, chociaz netia twierdzila ze jest, problem byl w tym ze nie moglem sie zalogowac (nawet pierwszy raz aby aktywowac neta), dzwonilem, dzwonilem, a oni mowili ze robia

w sumie nic z tego nie wyszlo, kiedy sie juz z lekak zdenerwowalem wystosowalem do nich odpowiednie pisemko i po tygodzniu potwiedzili rezygnacje, zadzwonilem do tepsy, podlaczyli mi neo w przeciagu jednego dnia (tzn. jednego zamowilem przez partyline, a nastepnego juz jechalem podpisywac umowe - wybralem opcje ze umowe podpisze w telepunkcie, bo tak mi bylo wygodniej niz czekac na kuriera i net dziala jak nalezy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi