Skocz do zawartości
Filozof

Zasilacz Pod Core 2 Duo

Rekomendowane odpowiedzi

zamierzam sklepac kompa . Potrzeba mi zasilacz ktory bedzie idealny ( w cenie do 350 zl) pod core 2 duo e4300 podkreconego do 2,4 , grafa z grupy 8600 , ram 2x1 GB i plyta jeszcze nie wykminilem jaka ale ktora wytzryma tego procka . Z gory thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Laikowe pytanie . Podłacze cos jak mam na wejscia ATA?? Mam jeden dysk na SATA i 2 na ATA i naped tez chyba na ATA

Rozumiem, że pytasz o zasilanie tych napędów i dysków?

Amacrox ma 6 molexów (do zasilania napędów i dysków ATA) i 2xwtyczka SATA do zasilania dysków i napędów SATA

czyli zostana wolne 3 molexy i 1 SATA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na ten zestaw starczy w zupełności http://zenfist.pl/pID/1026.htm

Zostaje prawie 250zł. Nie wierzę, że w ciagu 12-18 miesięcy zmeinisz grafikę wiec po co przepłacać, branie zasilacza za bardzo na wyrost nie ma sensu.

Ogolnie to mozna jeszcze zjechac do Fortrona mdn....

Jesli mozesz wydac więcej. To pchaj sie w cos z wyzszej polki.

HK 350 bedzie lepszy. Lepszej klasy komponenty. Wyższa sprawnosc.

Nie wiem jak w Hk z kontrolerem wentylatora.

Ale jesli w budzie nie bedzie zadnego wentyla. A na dodatek ten Amacrox bedzie wisial na podkręconym procem. To wentyl w zasilce bedzie kręcił sie na 12v i bedzie głosno. I do tego sprawnosc na poziomie 70%...

Dlatego uwazam ze lepszym wyborem do 200zl jest HK.

Edytowane przez PawloHT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jesli w budzie nie bedzie zadnego wentyla. A na dodatek ten Amacrox bedzie wisial na podkręconym procem. To wentyl w zasilce bedzie kręcił sie na 12v i bedzie głosno.

1. takie podkrecanie c2d to nie podkręcanie

2. ja sobie obecnie nie wyobrazam zadnego komputera bez przynajmniej 1 wentyla na wwiewie i 1 na wywiewie

3. nad tym samym procem bedzie siedzial hk, to co wentyl hk zmniejsza obroty przy wyzszej temperaturze czy co?

troche obiektywizmu proszę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

svende jest jedna różnica-wentyl w HK stopniowo będzie zwiększać ilość obrotów, zaś Amacrox rzuci tam albo 5V, albo od razu 12V. Przy przegrzewaniu się, przy którym HK będzie dość cichy-Amacrox na 12ce będzie działał jak delikatna suszarka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi