Tropic Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Witam, jestem nowym, niezaznajomionym za bardzo z komputerami użytkownikiem tego forum. W tym miesiącu mam zamiar kupić nowy komputer i nie wiem czy mili panowie z firmy komputerowej wybrali dobry sprzęt. Karta graficzna: Sapphire ATI Radeon X1950XT 256B DDR3/256bit TV/DVI PCI-E Monitor: Asus MB19TU 19'' LCD DVI Obudowa: Tracer + Cheftec 450W Pamięć: 2x Goodram DDR2 1024MB PC667 Procesor: AMD Athlon 64 X2 4600+ BOX (AM2) Płyta główna: GIGABYTE GA-M55S-S3 nForce 550 Socket AM2 Dysk twardy: SEAGATE 250GB ST3250620AS SATA II 16MB Całość kosztuje 3780zł Takich drobiazgów jak mysz, klawiatura i nagrawarka nie pisałem. Proszę o komentarze co do tej konfiguarcji. Z góry dziękuję za pomoc. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 W tej cenie lepiej brać C2D, zobacz w przyklejony temat Sysak'a i złożysz coś lepszego w podobnej/niższej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Proponuję zajrzeć do przyklejonego topiku z zestawami Sysaka. Za taką kase kupujesz już zestaw na Core 2 Duo i lepszym monitorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tropic Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Może i C2D byłby lepszy, ale pracuje też często w Photoshopie, a podobno do niektórych filtrów AMDki są lepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Kupa głupot. C2D jest praktycznie w każdym zastosowaniu lepszy od procków AMD (nie mówie tu o procku po OC, ale Intela też można podkręcić). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 (edytowane) podobno to wiesz co? e4300 abit ab9/msi p6n sli platinum (jezeli ci starczy hajsu) wd caviar wd3200aaks 2x1gb goodram 667mhz galaxy geforce 7900gs super 600/1600 cooler master huntkey 350w/be quiet straight power 450w Edytowane 20 Maja 2007 przez junioor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tropic Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 (edytowane) W takim razie popytam się jeszcze panów z firmy co z tym prockiem. Poprosił bym jeszcze o komentarze dotyczące innych podzespołów. @up: No nie wiem czy Geforce 7900Gs byłby lepszy... Podobno moja karta, którą mam w konfiguracji wymiata. Po za tym słyszałem(nie jestem pewien), że Radeony w porównaniu do Geforce'ów mogą osiągnąć lepszą moc na słabszym procku. <<< To są komentarze panów ze sklepu Edytowane 20 Maja 2007 przez Tropic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 To radze przestać słuchać tych panów ze sklepu - fakt że Radeon jest szybszy od GF7900GS, ale jak się podkręci 7900GS to R dostaje baty od niego. Konfig zaproponowany przez nich jest za słaby w stosunku do kasy jaką masz na niego wyrzucić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tropic Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 KOMPLETNIE nie znam się na kręceniu sprzętu. Jak będę u nich w najbliższym czasie postaram się ich popytać o parę rzeczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 :mur: Jak się spytasz ich o podkręcanie to nawciskają ci kitu że to niebezpieczne, że tracisz gware itd. Znam takich kolesi i sam na początku im wierzyłem (robiąc z siebie kompletnego idiote). Dajemy ci naprawde dobry sprzęt, wydajny i chyba najlepszy za taką kase. Dlaczego nas nie posłuchasz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tropic Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Nie znam się na kręceniu sprzętu, nie umiem tego robić. Tyle jeśli chodzi o kręcenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 W takim bądź razie bierzesz któryś z zaproponowanych przez nas konfigów i zamiast GF kupujesz Radeona. Tyle w temacie. A co do OC, to że się nie znasz nie jest żadną przeszkodą. Na necie jest naprawde pełno różnych opracowań opisujących co i jak trzeba robić. To naprawde nic trudnego - trzeba się tylko przemóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...