Jinks Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Wiecie może, czy pod przystawkę Sagem RL300 można podłączyć więcej niż jeden telefon. Mam na myśli podłączenie równoległe dwóch telefonów, tak jak mam to obecnie w sieci tpsa (jeden zwykły + jeden bezprzewodowy). Pozdrawiam ------------------------------------------------------- Nikt nie odpowiada to odpowiem sobie sam;) może komuś się to przyda. A więc mam tą przystawkę Sagem'a i podłączyłem dwa telefony i jakoś to działa:) Co prawda bardzo spada jakość rozmowy gdy są podniesione dwie słuchawki (bardziej niż np. w tpsa) ale rozmawiać się da:) i dzwonią tez oba:) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rollo Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Witam A jak podłączyłes te dwa telefony?? Jakaś przejścióweczka Pytam bo sam che nabyć ere domową i podłączyć telefon i drugi z faksem więc nie bardzo urządza mnie podłączenie tylko jednego aparatu PS jak podłacza się RL300 do telefonu: zwykły kabel jak do typowego gniazda telefonicnego (czy RL ma z tyłu gniazdo telefoniczne??) czy ma na stałe wbudowany kabel z końcówką? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jinks Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 Hej!! Przepraszam, że dopiero teraz odpisuje ale dawno tu nie zaglądałem - wakacje;) A więc Sagem ma z tyłu takie wyjście do telefonu (RJ-11) jak telefon wejście... a ja gdzieś w domu znalazłem gniazdko telefoniczne z dwoma wyjściami RJ (takie co przykręca się na stałe do ściany i ma dwa małe wyjścia) i podłączyłem je do Sagema. A pod to stare gniazdko podłączyłem dwa telefony i wszystko jest ok.:) Uważałem tylko, żeby te same kable były z tej same strony wtyczki, tzn. jeśli podłączę bezpośrednio telefon z przystawką oraz jak podłączę przez gniazdko to żeby przewody nie były zamienione. Pozdrawiam, Jinks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 z tego co wiem, to w telefonie nie ma znaczenia jak te kable podłączysz, ważne tylko, aby do dobrych pinów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jinks Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 z tego co wiem, to w telefonie nie ma znaczenia jak te kable podłączysz, ważne tylko, aby do dobrych pinówTeż mi się tak zdaje, ale nie byłem tego pewien, dlatego uważałem na to... a kwestia sprawdzenia miernikiem, który kabel z której jest strony nie zajmuje za dużo czasu;) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...