Skocz do zawartości
Jinks

Telefon Stacjonarny - Era

Rekomendowane odpowiedzi

Wiecie może, czy pod przystawkę Sagem RL300 można podłączyć więcej niż jeden telefon. Mam na myśli podłączenie równoległe dwóch telefonów, tak jak mam to obecnie w sieci tpsa (jeden zwykły + jeden bezprzewodowy).

Pozdrawiam

-------------------------------------------------------

Nikt nie odpowiada to odpowiem sobie sam;) może komuś się to przyda.

A więc mam tą przystawkę Sagem'a i podłączyłem dwa telefony i jakoś to działa:)

Co prawda bardzo spada jakość rozmowy gdy są podniesione dwie słuchawki (bardziej niż np. w tpsa) ale rozmawiać się da:)

i dzwonią tez oba:)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

A jak podłączyłes te dwa telefony??

Jakaś przejścióweczka

Pytam bo sam che nabyć ere domową i podłączyć telefon i drugi z faksem więc nie bardzo urządza mnie podłączenie tylko jednego aparatu

PS jak podłacza się RL300 do telefonu: zwykły kabel jak do typowego gniazda telefonicnego (czy RL ma z tyłu gniazdo telefoniczne??) czy ma na stałe wbudowany kabel z końcówką?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej!!

Przepraszam, że dopiero teraz odpisuje ale dawno tu nie zaglądałem - wakacje;)

A więc Sagem ma z tyłu takie wyjście do telefonu (RJ-11) jak telefon wejście... a ja gdzieś w domu znalazłem gniazdko telefoniczne z dwoma wyjściami RJ (takie co przykręca się na stałe do ściany i ma dwa małe wyjścia) i podłączyłem je do Sagema. A pod to stare gniazdko podłączyłem dwa telefony i wszystko jest ok.:)

Uważałem tylko, żeby te same kable były z tej same strony wtyczki, tzn. jeśli podłączę bezpośrednio telefon z przystawką oraz jak podłączę przez gniazdko to żeby przewody nie były zamienione.

Pozdrawiam,

Jinks

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co wiem, to w telefonie nie ma znaczenia jak te kable podłączysz, ważne tylko, aby do dobrych pinów

Też mi się tak zdaje, ale nie byłem tego pewien, dlatego uważałem na to... a kwestia sprawdzenia miernikiem, który kabel z której jest strony nie zajmuje za dużo czasu;)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi