Mlodyx Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Mam problem tego typu posiadam płytę główną ASUS P5GD1 a na niej P4 Prescott 3.0GHz i mam pytanie czy jest sens zmieniać go na jakiś lepszy tzn. na 3.4GHz - czy to ta jakiś power komputerowi?? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Mam problem tego typu posiadam płytę główną ASUS P5GD1 a na niej P4 Prescott 3.0GHz i mam pytanie czy jest sens zmieniać go na jakiś lepszy tzn. na 3.4GHz - czy to ta jakiś power komputerowi?? Pozdrawiam. Nie poczujesz różnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Nie pakuj sie juz w to. Zmien lepiej platforme. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZONK000 OC Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Nie zmieniaj, lepiej zrobisz jak spróbujesz to co masz podkręcić-na ile wykręcisz to nie wiem bo niemiałem z takim wynalazkiem do czynienia i zależy jakie chłodzonko masz ;-) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlodyx Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 No właśnie problem z chłodzeniem - mam jakiegoś Pentagrama ale w budzie straszny gorąc. Po kilku godzinach pracy w obecnym upale: CPU:79*C Płyta:48*C Dysk:49*C Co można zrobić aby obniżyć temperaturę wewnątrz (mam dwa dwa watraczki zamontowane - Zalman - 90 i chyba 120 z boku i z tyłu obudowy ale nie za wiele one dają ... ). Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 a one wyciagaja te powietrze? Czy dobrze przesmarowales pasta termoprzewodzaca tego pocka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komuch Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 najlepiej sprzedaj zloma grzalke moze jakis desperat na allegro sie znajdzie i walnij takie cos abit kn9 240 x2 3600 brisbane 240 za pol roku wsadzisz sobie phenoma x2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 sadziesz ze taka plyta glowna pociagnie nowe procesor AMD ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 jesli to co mowi AMD jest prawda, to tak - ta plyta pociagnie nowe procki :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 pociągnie, AMD to nie Intel ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 pociągnie, AMD to nie Intel ;]Z tym, że będzie on działac na niższej szynie HT. Przy podstawce AM2+ będzie ona podniesiona zdaje się dwukrotnie. Z tym, że szyna HT jakoś wielkiej różnicy procesorom AMD nie robi. Cóż, trzeba poczekac do pierwszych testów platformy i nowego procesora. Mimo wszystko wg. zapewnień producenta procesory AM2+ będą działac na płytach AM2, a najważniejsza i tak będzie architektura rdzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...