Skocz do zawartości
Mlodyx

Jakie Procesor ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem tego typu posiadam płytę główną ASUS P5GD1 a na niej P4 Prescott 3.0GHz i mam pytanie czy jest sens zmieniać go na jakiś lepszy tzn. na 3.4GHz - czy to ta jakiś power komputerowi??

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Mam problem tego typu posiadam płytę główną ASUS P5GD1 a na niej P4 Prescott 3.0GHz i mam pytanie czy jest sens zmieniać go na jakiś lepszy tzn. na 3.4GHz - czy to ta jakiś power komputerowi??

Pozdrawiam.

Nie poczujesz różnicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie problem z chłodzeniem - mam jakiegoś Pentagrama ale w budzie straszny gorąc.

Po kilku godzinach pracy w obecnym upale:

CPU:79*C

Płyta:48*C

Dysk:49*C

Co można zrobić aby obniżyć temperaturę wewnątrz (mam dwa dwa watraczki zamontowane - Zalman - 90 i chyba 120 z boku i z tyłu obudowy ale nie za wiele one dają ... ).

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepiej sprzedaj zloma grzalke moze jakis desperat na allegro sie znajdzie :damage_wall:

i walnij takie cos

abit kn9 240

x2 3600 brisbane 240

za pol roku wsadzisz sobie phenoma x2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pociągnie, AMD to nie Intel ;]

Z tym, że będzie on działac na niższej szynie HT. Przy podstawce AM2+ będzie ona podniesiona zdaje się dwukrotnie. Z tym, że szyna HT jakoś wielkiej różnicy procesorom AMD nie robi. Cóż, trzeba poczekac do pierwszych testów platformy i nowego procesora.

Mimo wszystko wg. zapewnień producenta procesory AM2+ będą działac na płytach AM2, a najważniejsza i tak będzie architektura rdzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi