tomitar Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 witam mam pytanko na ile V powinny chodzic kosci 333 Ramu? bo jak mam ustawione w biosie na Auto to system nie rusza a jak zmienie +0.1% i mam wtedy 2.6V to idzie normalnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 witam mam pytanko na ile V powinny chodzic kosci 333 Ramu? bo jak mam ustawione w biosie na Auto to system nie rusza a jak zmienie +0.1% i mam wtedy 2.6V to idzie normalnie normalnie to jest 2.5V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Normalnie 2,5V, przestaw Cas Latency na 2,5 bo pewnie takie masz DDR333 i ustaw na Auto, jeżeli nie będzie chodzić to możliwe że wepchnęli ci DDR266 i dlatego nie chodzą. Aha nie +0,1% tylko +0,1V. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 witam mam pytanko na ile V powinny chodzic kosci 333 Ramu? bo jak mam ustawione w biosie na Auto to system nie rusza a jak zmienie +0.1% i mam wtedy 2.6V to idzie normalnie normalnie to jest 2.5V To zależy od płyty. Na niektórych standardem jest 2,55V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomitar Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 plyta to Gigabyte 7VAXP cpu AMD 0.13 1700+ nic z tego nie mam opcji CAS Latency w biosie moge co najwyzej ustawic typ ramu (266,333,400,auto) i napiecie (auto,+0.1V,+0.2V,+0.3V) i tylko na +0.1V chodzi bez problemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 plyta to Gigabyte 7VAXP cpu AMD 0.13 1700+ nic z tego nie mam opcji CAS Latency w biosie moge co najwyzej ustawic typ ramu (266,333,400,auto) i napiecie (auto,+0.1V,+0.2V,+0.3V) i tylko na +0.1V chodzi bez problemu Jak na 2,6V chodzi bezproblemowo to się nie martw.Do 2,8V to dla ramów pestka. Więc nie ma się czym przejmować. Choćod biedy możesz te pamieci reklamować jeśli nei działają przy 2,5V jak chcesz (albo np. słabo się kręcą :wink: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 plyta to Gigabyte 7VAXP cpu AMD 0.13 1700+ nic z tego nie mam opcji CAS Latency w biosie moge co najwyzej ustawic typ ramu (266,333,400,auto) i napiecie (auto,+0.1V,+0.2V,+0.3V) i tylko na +0.1V chodzi bez problemu Wejście do niektórych funkcji w biosie GB zabespieczył przez CTRL+F1 o ile się nie mylę, wystarczy chyba <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> instrukcję do płyty i chociaż raz ją przewertować. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Wejście do niektórych funkcji w biosie GB zabespieczył przez CTRL+F1 o ile się nie mylę,nie mylisz się CTRL+F1 daje dostęp do Advanced BIOS wystarczy chyba <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> instrukcję do płyty i chociaż raz ją przewertować.Pozdr.hłe hłe .... raz NIE wystarcza :P w instrukcji do 7VAXP jest to na stronie 27, ale naprawdę ciężko to zauważyć ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Mam pytanie troche z inndej beczki: 1.Czy na Asusie A7V8X da się ustawić ostrzejsze timingi niż 1T w dół? 2. Jak zarządzać pamiecia wirtualna pod Win XP?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 1. chyba nie 2. panel sterowania/System/zaawansowane/wydajnosc/zaawansowane/pamiec wirtualna/zmien Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 W moim epoxie default napiecia dla ramow do 2.63 V, w sumie to mi pasuje, niemniej jednak troche to oszustwo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 Czy opłaca się wyłączyć pamięć wirtualna jeśli mam 756 Ramu? Nie nie spowoduje to niestalbilności systemu??? Moze dysk nie bedzie skrobał.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 Ja na 512 ustawilem sobie 64 na wymiane z mozliwoscia rozszerzenia przez system do 96mb. I okazyjnie pokazuje chmurke ze powieksza sobie rozmiar pliku wymiany (plik podgladany WinCommanderem ma zawsze 64, dziwne) 756mb to powinno byc wystarczajaco duzo (moje 512 tez powinno wystarczyc) zeby sie obyc bez swapa. Sproboj co z tego wyjdzie. I daj znac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 Ustawiłem plik stronicowania na wyłączony. Zajętoś pamięci w winxp wynosi 260mega, nizałuważyłem żandnej niestabilności ani nic innego, gry działają bez problemu ... GTA3 przy takiej ilości ramu(756) sie szybciej ładuje.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 No to spox. U mnie zajetosc pamieci wynosi srednio 320mb, wiec mam 190mb luzu. Tez sprobuje wylaczyc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 aaa, jeszcze mi sie przypomnialo ze zaraz po zainstalowaniu systemu (winXPpro), domyslny rozmiar swapa wynosil 370mb z mozliwoscia rozszerzania do 760mb, ach ten windows :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 oki, chodzi spox bez swapa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...