Juzef Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Witam Temat mało oryginalny. Jakkolwiek zebrałem już nieco opinii w tej sprawie, nie mogę jednak się zdecydować. Myślę jednak że pójdzie łatwiej jak z obudową... Otóż priotytetem jest wymiana chłodzenia na grafice, gdyż oryginalne (nie-Zalman bynajmniej) rzęzi niemiłosiernie. Tutaj do wyboru mam raczej: Pentaka XC-70 Cu lub Zalmana VF-700-Cu. Główny tu dylemat jak dla mnie to cena - czy naprawde opłaca się dokładać ~40zł do Zalmana? Wolałbym taniej, za róznice byłby wiatrak do budy... Dalsza sprawa to chłodzenie proca. Nie jest aż tak pilne, gdyż box daje radę. Został się jednak po starym sprzęcie półroczny Pentagram NXC-100 AlCu. Co byście radzili, użyć go? Tylko czy dałby rade przy ~2,8GHz i znośnych odgłosach? Wiem że pewno fryzjer lepszy, ale taką ewentualność też trzeba sprawdzić... Dziękuję za powagę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Witam Temat mało oryginalny. Jakkolwiek zebrałem już nieco opinii w tej sprawie, nie mogę jednak się zdecydować. Myślę jednak że pójdzie łatwiej jak z obudową... Otóż priotytetem jest wymiana chłodzenia na grafice, gdyż oryginalne (nie-Zalman bynajmniej) rzęzi niemiłosiernie. Tutaj do wyboru mam raczej: Pentaka XC-70 Cu lub Zalmana VF-700-Cu. Główny tu dylemat jak dla mnie to cena - czy naprawde opłaca się dokładać ~40zł do Zalmana? Wolałbym taniej, za róznice byłby wiatrak do budy... Dalsza sprawa to chłodzenie proca. Nie jest aż tak pilne, gdyż box daje radę. Został się jednak po starym sprzęcie półroczny Pentagram NXC-100 AlCu. Co byście radzili, użyć go? Tylko czy dałby rade przy ~2,8GHz i znośnych odgłosach? Wiem że pewno fryzjer lepszy, ale taką ewentualność też trzeba sprawdzić... Dziękuję za powagę. Jeśli miałbym zaoszczędzić 40zl to brałbym Pentagrama a jesli większa uwage przykładałbym do jakosci wykonania i trwałości to brałbym Zalmana. Na chłodzeniu procka juz bym tak nie oszczędzał.Freezer jest dużo lepszym rozwiązaniem IMO-wydajniejszy,cichszy, i pokazuje na co go stac przy wyższych taktowaniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juzef Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 (edytowane) Hm... no dobra, fryzjer będzie więc raczej na pewno. A co do grafy to jak sądzę pentak powinien starczyć, na oryginale stoi ~45st. wiec ten moze da radę, a do Zalmana to jednak za duża róznica jak dla mnie.... A czy warto od Pentaka brać Zalmana VF700 AlCu? Edytowane 25 Maja 2007 przez Juzef Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...