Skocz do zawartości
janus

Jak moge mieć stałe łącze????????????????

Rekomendowane odpowiedzi

Z początku nie wiedzialem gdzie umieścić ten post, ale zdecydowalem sie na oślą łączke bo tytaj chyba jej nikt nie wywali ;-). Mam taki male pytanko mam niestety tego pecha ze nie mam stałego łacza musze jechać na modemie ;-( nie mam możliwości założenia. Oczywiście kurewska telekomuna nie zaloży mi bo im się nie oplaca. Mam pytanie może zna ktoś jakieś rozwiązanie które by mogło sprawić abym mógł wreszcie cieszyc sie netem dłużej niz 30 godzin w miesiącu. Mieszkam w średniej miejscowosci koło Konina. Na stałe miesięcznie mówgłbym przeznaczyc od 120 do 200 zl może zna któs firme która jest w miare tana i przystępna. Oj ale mam w tym momencie ochote nawrzucać telekomunie :twisted: Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam swoją stałke tyle dzięki własnej upartości :D Przez pół roku szukałem kompetentnej firmy ktora założy na moim osiedlu sieć, mieszkam w domu więc było bardzo trudo znaleść taką firme. Aż pewnego pięknego dnia dowiedziałem się, że jest taka firma. Zaczołęm kombinować i jakoś sieć powstała. Tobie radze zastosować tą samą taktyke. Zgadaj się z sąsiadami, wybierzcie jakiegoś dobrego i taniego providera. Założycie sieć i będzie dobrze. POWODZENIA i CIERPLIWOŚCI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znam ten ból (jak chyba wszyscy), też długo miałem tylko modemik aż pewnego dnia zapukał sąsiad i zaproponował założenie stałego łacza. I to, tak jak już poprzednicy napisali, jest Twoja szansa (choć w mniejszych miejscowościach są niestety większe problemy) rozdlądnij się, pogadaj z sąsiadami zbierzcie ekipę i może uda wam się coś znależć (albo nawet sami z tepsy wydzierżawcie łącze).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Małe miasto, duże miasto - nie ma większej różnicy. Zależy w jakiej okolicy mieszkasz - ja mieszkam w centrum Gdyni i o stałce mogę sobie pomarzyć, bo wokół albo jakieś staruszki albo jacyś menele. Ja mam zamiar zakładać ISDN :)

A nie ma tam gdzieśkoło ciebie MULTIMEDII, przecieżoni mają swoją sieć w centrum i nawet niskie ceny jak na polskie warunki. Zadzwoń do nich i się dowiedz. Pozdro ziomku :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

Małe miasto, duże miasto - nie ma większej różnicy. Zależy w jakiej okolicy mieszkasz - ja mieszkam w centrum Gdyni i o stałce mogę sobie pomarzyć, bo wokół albo jakieś staruszki albo jacyś menele. Ja mam zamiar zakładać ISDN :)

A nie ma tam gdzieśkoło ciebie MULTIMEDII, przecieżoni mają swoją sieć w centrum i nawet niskie ceny jak na polskie warunki. Zadzwoń do nich i się dowiedz. Pozdro ziomku :D

Pod koniec ub r. byłem już zdesperowany, ale nic! Multimedia nie ma tu sieci, więc mogę ich w pupke pocałować, bo nic tu nie podciągną :?

Sprawa ze stałkami też jest marna, bo jedyna opłacalna inwestycja jaką widziałem to było łącze 10MB/s z wykupionym minimum 4MB/s, ale musiałoby być na 50os., a tylu to ja nie zbiorę. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że mieszkam wokół wielu dużych firm - Port, Stocznia Remontowa, Bank PEKAO i sporo innych, a gdzie nie dzwonie to nie mają żadnego kurewskiego łącza! Myślałem, że <span style="color:red;">[ciach!]</span>icy dostanę... Dlatego został mi tylko ISDN. Chlip.... :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mialem na drugi dzien radiowke bo tp.sa nie ma mowy gadac za duzo biora 140 namiech to dla mnie zaduzo wiec mam stale za 50zl wiec aby mnie instalacja kosztowala 700zł!!!!!! ale warto bylo mam piknyh tranfer 30kb/s minimum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Ja mam swoją stałke tyle dzięki własnej upartości :D Przez pół roku szukałem kompetentnej firmy ktora założy na moim osiedlu sieć, mieszkam w domu więc było bardzo trudo znaleść taką firme. Aż pewnego pięknego dnia dowiedziałem się, że jest taka firma. Zaczołęm kombinować i jakoś sieć powstała. Tobie radze zastosować tą samą taktyke. Zgadaj się z sąsiadami, wybierzcie jakiegoś dobrego i taniego providera. Założycie sieć i będzie dobrze. POWODZENIA i CIERPLIWOŚCI

mialem tak samo... az sie pojawila firma pozniej codzienie chodzilem ;) i w koncu zalozyli...

Dołączona grafika

a oto moja antena na swiat :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no już czesc z tych rzeczy próbowalem nie moge miec ani sdi ani neo+ tak samo nie moge byc abonentem neti nie oferuja swoich usług juz teraz. Swoją droga to meczylem telekomune tak ze kiedys do mnie zadzwonili i przepraszali mnie ze nie mogą mi założyc mi stałego ale co tam oni tylko mówią oszukują i biorą pieniądze a stałego jak nie ma tak nie widac ale mam nadzieje ze kiedys bedzie ok. Wielkopolska niby gospodarna ale ze stałym to tutaj jest lipa połódniowa polska ma najlepiej troche zanieczyszczeń ;-) ale duże możliwości jesli chodzi o stałe. No nie wiem jak ktoś by chciał sie zając dostarczaniem netu to chyba mój region byłby niezły zerowa konkurencja a chętni są ;-). A co do kopania to jest niezla lipa myslałem o założeniu pierwsze lan-u a potem netu ale niestety pomijam fakt o odległościach to jest taka sprawa ze musiałbym kable zakładać jakoś baaadrdzo wysoko albo bardzo głeboko je kopać miezkam w rejonie w którym rozlnicy czesto jeżdza wielkimi maszynami i głoboko orzą ziemie więc pewniego pięknego dnia mógłbym zobaczyć jak jakiś trakto wyciąga mi kompa bo zaczoł orac ziemie :) :( dzieki za podpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

no a ja bede mial juz wlasne sdi w piatek huraaaaaaaaa bo do tej pory bylem podlonczony do kolesia na lewo hehehehheheh:PPPPPPPPPPPPPPPPPP i tez czekalem tylko miesiac :)))))))))))))))))))))))))))))

pozdrawiam:PPPPPPPP

Nie bądź taki pewien... :) Dopóki nie zapukają do Twoich drzwi niczego nie możesz być pewien :P :D :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

no a ja bede mial juz wlasne sdi w piatek huraaaaaaaaa bo do tej pory bylem podlonczony do kolesia na lewo hehehehheheh:PPPPPPPPPPPPPPPPPP i tez czekalem tylko miesiac :)))))))))))))))))))))))))))))

pozdrawiam:PPPPPPPP

Nie bądź taki pewien... :) Dopóki nie zapukają do Twoich drzwi niczego nie możesz być pewien :P :D :P

hehehehhe wlasnie przed chwila dostalem sdi ale sie ciesze wkoncu na swoim:PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja kurde mieszkam obok prykow i meneli... i co... modem mam ;(... ale qmpel ostatnio mowil, ze jest jakas firma, ktora oferuje stalki za 50zl miesiecznie i zalozenie 200 zl. Ciekawe, czy trzeba miec do tego jakies pospolite ruszenie, czy wystarczy 1 osoba ;) we will see

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam CDI z Dialogu (2kanałowe isdn = 128kbps) i nigdy na niego nie narzekałem. Płace mniej niż za sdi (80zł/miech), transfer mam max jak na takie łącze (16 kilo/s) i pingi przeważnie lepsze jak sdi (w grach sieciowych do serwerów dialogu ~30 mls)... Od razu widać że TPSA to zdziercy, bo za zbliżoną jakość każą sobie płacic prawie 2x więcej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi