deek Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Witam Mam problem niedawno włączyłem nowego kompa zainstalowałem winde stery itd. i chodził cacy poprostu pieknie .Zgrzyt zaczął sie dopiero wtedy gdy zamontowałem obraz w daemon tools(najnowsza wersja) i zaczeła sie instalować gra.I to jest właśnie problem strasznie zamula pc,dzwiek sie dubluje obciązenie proca to 54-65%!! i wogóle nie da sie pracowac na kompie ,instalacja trwa juz chyba ze 30 min .co moze byc przyczyna daemon ?? bardzo prosze o pomoc . pc to abit ab9 e4300 DYSK SEAGATE 160GB SATA II 8MB. 2gb a-data vitesta gf 7900gs liteon nec 2510a zasilka 400w chieftec. wszystko dobrze podlaczone i nic nie krecone ,temp sa dobre. System stawiany przed chwila. edit. heh skonczyła sie instalacja i komp znowu dostał kopa. moze to wina daemon ? teraz np instaluje gre z płyty i jest to samo. To napewno raczej nie jest wina sprzetu bo 3d marki przechodza bz zajakniecie,to samo stalker full detale i śmiga wiec cos jest z napedami lub ....... sam niewiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Ten chieftec ile ma na +12V? Co innego przychodzi do glowy - slabo podzielony dysk na partycje. Dlatego obraz zarzynal system. Co innego - stery. Ale to wyklucza prawidlowe dzialanie reszty sprzetu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deek Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 dysk wydaje mi sie ze jest podzielony ok.,nie tylko obraz zamula ,nawet jak instaluje z płyty dzieje sie to samo ,zauwazylem że tylko przy wiekszych instalacjach to wystepuje tzn wieicej gb do zainstalowania,bo instalowalem 3d marka i bylo ok .Pomóżcie ,moze dysk trzeba przestawiac w biosie jakos np na sata 2 ?? sam juz niewiem gry po wlaczeniiu hulaja az miło. dodam jeszcze że skończy sie instalacja i komp znowu działa jak należy. tylko podczas wiekszych instalacji to wystpuje. zna ktoś na to lekarstwo?? :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scalak77 Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 o ile sie nie mylę to problem tkwi w źle zainstalowanych sterach do EIDE, napęd pracuje w trybie PIO4 a to oznacza że zżera zasoby, polecam sprawdzić Mój Komputer - Panel Sterowania - System - zakładka Sprzęt - Menedżer urządzeń - Kontrolery IDE .... - Podstawowy kanał IDE - zakładka Ustawienia zaawansowane. Ustawienia Tryb Transferu: DMA jeżeli dostępne . Bieżący tryb transferu powinno pisać Ultra DMA tryb X gdzie X jest cyfrą, jeśli pisze ci tam Tryb PIO to musisz przeinstalować sterowniki. Ja miałem taki sam problem. Przejdź do zakładki Sterownik - Aktualizuj sterownik, daj żeby sobie sam poszukał, nie wkładaj płytki ze sterami do napędu ani nie podawaj linku do pliku na dysku, pokaże sie że zainstalował, zrób rebota i tak ja kwyżej wejdź do zakładki i zobacz czy masz aktywny tryb UDMA w Bieżący tryb Transferu To by było na tyle Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deek Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 dzieki ci za pomoc.Bardzo pomogłeś :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...