romek-o Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 witam, standardowe chłodzenie na radku 9500 mojego sąsiada wysiadło i prosił mnie o pomoc (karta mocno się grzeje), zaczałęm wymianiac chłodzenie na tej karcie (chciałem zamontować pentagrama XC-80 Cu + AC Ceramique) po zdjęciu standardowego chłodzenia moim oczom ukazał się rdzeń pokryty takim żółtym fabrycznie montowanym plastikopodobnym klejem który okazał się bardzo twardy. Próbowałem jakoś wyczyścić rdzeń z tego kleju ale nie bardzo chce on zejść (używałem spirytusu - klej nawet nie zszedł z 1/5 rdzenia), nie chce drapać rdzenia jakimś ostrym narzedziem bo pewnie sie uszkodzi rdzeń przez to. Macie jakis skuteczny sposób na ten badziewny klej (próbowalem rozgrzać go suszarką ale to też nie pomaga) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 zamiast spirytusu uzyj acetonu, spotykany najczesciej w zmywaczach do paznokci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 Jak ściągałem to coś z Radka 9700Pro to w ruch poszła suszarka i zmywacz do paznokci, jakoś poszło :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 a ja drapałem to żyletką ale tak na płasko żeby nie porysować rdzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeck Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 (edytowane) Rozgrzej grafe grając w jakąś gierkę albo puść 3DMarka i później potraktuj to acetonem(zmywacz). Powinno pięknie zejść :) A swoją drogą to producenci żałują naprawdę te kilka groszy na lepszą pastę. Edytowane 29 Maja 2007 przez tOMeCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 W skali wielkości produkcji to są naprawdę niemałe koszty, tak się wydaje, ale tak jak napisał tOMeCK miałeś problemy ze zdjęciem bo bylo zimne, jak się rozgrzeje nie powinno być problemu i aceton wystarczy, albo alk izopropylenowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...