Skocz do zawartości
m!sieq

Amd Czy Intel?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam do wydania 1000 zł i potrzebuje kupić: płytę(ze zintegrowaną grafiką) + procek (amd/intel) + 2 gb ramu (najlepiej dual)

i teraz pytanie co <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> amd'ka czy intela i dlaczego tego:P no i jaką płyte dobrą do tego. choodzi mi tylko o jak najlepszą wydajność podczas codziennej pracy :)

dzieki wielkie za info

ps. aha na komputerze nie bedzie grane (od tego są konsole), bedzie użytkowany tylko do internetu, PS'a, itp:)

peace :wink:

Edytowane przez m!sieq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=168134

MOBO Abit NF-M2S______________________ 194złCPU AMD Sempron 64 3000+ AM2 BOX _________________ 104złRAM A-Data Vitesta 1GB 667MHz ____________________ 148złHDD Seagate 7200.10 80GB SATA2 ______________ 148złDVD-RW Asus DRW-1608P3S OEM _______________________ 109zł Zasilacz Modecom MC-300 ATX 300W __________________________ 89złCAŁOŚĆ: 812zł OPCJAMOBO Abit NF-M2 nView______________________ 316złCPU AMD Athlon X2 3600+ 65nm BOX ____________ 237złGRAFIKA Palit 7600GS Sonic 256MB DDR3______________________ 296złHDD Seagate 7200.10 250GB SATA2 ______________ 217złZasilacz Modecom MC-350 ATX 350W __________________________ 108zł
Z mojej strony jeszcze mogę dodać Abita KN9 tu. A ram bierzesz w dwóch kościach ;) Edytowane przez Grzechu_1990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z mojej strony jeszcze mogę dodać Abita KN9 tu. A ram bierzesz w dwóch kościach ;)

łokej

ram bedize 2x 1gb /czyj jeszcze nie wiem/

semprona nie chce siakoś mnie odpycha

od intela w gre wchodzą 2 procki:

- Intel Pentium D 925 (S775) 3.00 GHz

- lub Core2Duo E4300

lub jakiś AMD'ek tylko teraz wypadłem z rynku i nie mam pojecia co było by dobre / co bardzej wydajne/

a płyta musi byc ze zintegrowaną grafą i żeby dobrze pracowała z procem :) lekki OC planowany :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

polecam Ci nowy artykuł na egiełdzie, gdzie porównują tanie procki. Pentium D wypadł już z gry.

Ram tylko Kingston/Goodram 2x1GB 667 -ok 230zł

Co do grafiki, zobacz ile Ci zostanie po wyborze procka i płyty. Może starczy na gf7300gs?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi