Skocz do zawartości
Havoc

Nagly Zanik Dzwięku

Rekomendowane odpowiedzi

Nagle stracilem dzwiek, w polowie piosenki ot tak, albo i nie, już wyjaśniam ;)

Bawiłem się VMware (virtual pc) w instalowanie Kubuntu. Dzwiek padl podczas startu wirtualnego Kubuntu w wersji LiveCD.

Dzwieku ani w K. ani w Win. :/

Odinstalowywalem stery, instalowalem ponownie, jeszcze raz juz nawet bez unistalla. Nic nie pomaga, wszystko jest. Jedyny objaw problemow to...brak dzwieku :/

(glosniki itd, kabelki podpiete wszystko dobrze i nic sie nie wypielo ;) )

Jeszcze tylko w panelu Głośność główna (wiadomo, za pomoca ikonki głośnika w tray'u) na liście Opcje mam nieaktywne sterowniki zaawansowane. Nie wiem czy tak wczesniej było czy nie ale teraz w każdym razie już jest, a raczej nie ma :D

Czekam więc na pomoc, nie mam na prawdę ochoty reinstalki robić po raz n-ty w tym m-cu :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbowałem, praktycznie nic ten DC nie poradził, bo usunął tylko jeden plik sterowników. Zreinstalowałem kodeki, i stery. Zadnych efetków, foobar odtwarza bez problemu ale zwyczajnie nie mam niczego na wyjściu :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość <account_deleted>

Zadnych efetków, foobar odtwarza bez problemu ale zwyczajnie nie mam niczego na wyjściu :(

Sprawdź domyślne urządznie audio w systemie i configu foobara, spróbuj innego urządzenia, sprawdź audio w dxdiag + konfigurację głośników (może przypadkiem jest włączona opcja SPDIF only ;) )

Być może poprostu karta padła... sprawdzałeś wszystkie wyjścia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mic działa :( Tylko dzwięku nie wydaje, karta raczej działa, tym bardziej, że padło podczas uruchamiania virtual pc, więc coś z softem :( tylko nei wiem co.

Nie miałem już sił i zrobiłem format. Widać kolejny problem nie do rozwiązania ;/

Edytowane przez Havoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi