DziubekR1 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 (edytowane) Wiem, ze nie mozna na forum zamieszczac prosb o zrobienie zadania, ale mam naprawde kiepska sytuacje z infy, a tera pisze kolo, wiec blagam o pomoc. Studiuje budownictwo i nie najlepiej mi idzie zabawa w programowanie :/ k2c.doc - tresci zadan k2pkt.txt - liczby do zad 1 EDIT Do moderatora. Blagam o wyrozumialosc, jesli sie temat nie spodoba, prosze poprostu to wywalic i nie dawac mi % ;) EDIT2: Niestety juz nieaktualne, chociaz jesli kto bylby tak mily i pokazal mi jak to zrobic, to bylbym bardzo wdzieczny. Edytowane 30 Maja 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 (edytowane) Ad. 2 DIM m AS LONGDIM am AS SINGLEDIM a2m AS SINGLECONST iter = 200CONST eps = .01m = 0DO m = m + 1 am = (4 * m - 3) / (2 * m ^ 2 - 3 * m - 10) a2m = (8 * m - 3) / (8 * m ^ 2 - 6 * m - 10)LOOP WHILE ABS(am - a2m) > eps AND m < iterIF ABS(am - a2m) > eps THEN PRINT "Za mala liczba iteracji" Edytowane 30 Maja 2007 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...