Skocz do zawartości
macias84

Opteron 148 Czy Sandiego 3700

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie ostatnio dostałem za symboliczna kasę ASROCKA 939Dual-Vsta i tak się zastanawiam co mu lepiej podpasi

SanDiego 3700+ czy Opek 148 oba w podobnych cenach oba robią 2,9@1,5V

Edytowane przez macias84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też tak myślałem ale przesiadka na AM2 to wydatek rzędu 700zł minimum przy opcji sklep internetowy(Abit KN9 :) i słabe pamięci CL5 :( ) oraz "w razie w" ganianie się o gwarancję za pośrednictwem Poczty "Nie mamy pojęcia gdzie jest paczka" Polskiej. U mnie w Opolu w sklepie to jakieś 900-1000 jeżeli myśli się o pogonieniu tego do 2,9GHz to trzeba rzucić sianem na dobre pamiątki z niskimi timmingami gdyż to najbardziej lubi AMD a niestety nie jak Intel Mhz a Timingi jakie bądź)

Asrocka dostałem za całe 100zł sprawny

za Opka czy san diego musiałbym wydać max 200zł(allegro) razem 300zł licząc do tego kolejne 2 kości Kingstona 1GB CL2.5 to jakieś 260zł u mnie razem maksymalnie wychodzi 560zł. jako że sam na siebie zarabiam każda złotówka się liczy

Zatem dziękuję serdecznie za radę,(to nie żaden przytyk z mej strony więc się nie obraź :wink: ) ale wracając do meritum sprawy co z tej dwójki lepsze

Edytowane przez macias84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja Ci nadal radze sprzedaj mobo (chodzą na allegro za ok 200 zł) i zrezygnuj z zakupu ramu. Co do dobrych pamiątek to Kingston 667 CL5 spoko radzi sobie z prockami pod AM2 i to przy sporym OC. A cena to 224 zł za 2x1GB :) Do tego ABIT KN9 za 236 zł i X2 Brisbane 3600+ które bez podnoszenia napięcia robią 2,6-2,8GHz a cena to 239 zł.

Razem robi to 700 zł.

A Ty chcesz wydać 560 zł. Płyta warta jest 200 zł więc miałbys wzamian 660 zł. Czy nie warto dołożyć tych 40 zł do 2GB ramu i 2 rdzeni?? Sam musisz zdecydować. A co do gwarancji to założenie że chcesz coś zniszczyć to lepiej wcale nie kupować ;) Optek gwary wcale nie bedzie mieć a Asrockowi też pewnie gwarancja się kończy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do pamięci to też polecam Kingstona. Dzisiaj już kupuje 4 taką kość. Teraz cena ich jest naprawdę śmiesznie niska. W znaku za 1gb zapłacisz 119zł a w ProLine już kosztują 125zł :mur:

Edytowane przez Marcinas83

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do pamięci to też polecam Kingstona. Dzisiaj już kupuje 4 taką kość. Teraz cena ich jest naprawdę śmiesznie niska. W znaku za 1gb zapłacisz 119zł a w ProLine już kosztują 125zł :mur:

A ja mogłem za cene moich Patriotów kupić teraz 2GB <_< jak znajdzie się jakaś kasa to bedzie wymiana ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi