Marcin_gps Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Miałem na razie nic nie zmieniać w kompie, ale jak Colin Dirt poinformował mnie, że Bartek to stary CeP (brak SSE2), doliczyć do tego przycinki w TDU i niemożliwość płynnego odtwarzania Matrixa Full HD, postanowiłem opchnąć wysłużoną NF-7, Bartona Mobile, ramki i grafę, dołożyć 500-700zł i zmienić platformę. Dlaczego AM2? 1. Taniej 2. Przyszłościowo (-->Barcelona) 3. Zostanie kasa na budę Zestawik do rozważenia, wszelkie sugestie mile widziane :) Abit KN9 X2 3600+ Brisbane 2x1GB Kingston 667Mhz (z DDRII nie miałem kontaktu, więc tym bardziej proszę o rady) GALAXY 8600GE 256MB 1ns buda - NZXT Duet no i do tego chłodzenie, jako że obudowa HTPC, nie wiem czy infinity/ninja wejdzie, proszę o propozycje wydajnych jednostek :) aa, OC będzie umiarkowane. Główne założenie - cisza, stabilność 24/7 zasiłka, dysk i reszta gratów zostaje z podpisu... z góry dzięki za odpowiedzi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobi Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zamiast kingstonów np Corsair XMS2 667 Mhz CL4 ~240 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Grafike zmień na Galaxy 7900GS za 400 zł. Nie warto brać czegoś co jest przeciętne w DX9 a w DX10 pewnie nie podoła. Zaoszczędzoną kase dołóż do RAMu albo zasiłki :) Co do obudowy to niewiem. Reszta configu najoptymalniejsza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 grafika albo 7900gs, albo 8600gt Palit Sonic. nie bierz GE bo sie nie oplaca ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 no to pewnie wezmę Palitka 8600GT Sonic, zawsze to przyszłościowo ;) jeszcze tylko kwestia RAMu i chłodzenia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 no to pewnie wezmę Palitka 8600GT Sonic, zawsze to przyszłościowo ;) jeszcze tylko kwestia RAMu i chłodzenia... Tak przyszłościowe przepłacenie i zawód. No ale cóż Twoja kasa... Ram to weź albo Kingston albo zrób tak jak pisze Tobi i weź Corsair. O jakie chłodzenie Ci chodzi?? Nic nie pisałeś wcześniej na ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Tak przyszłościowe przepłacenie i zawód. No ale cóż Twoja kasa... Ram to weź albo Kingston albo zrób tak jak pisze Tobi i weź Corsair. O jakie chłodzenie Ci chodzi?? Nic nie pisałeś wcześniej na ten temat. przeczytaj pierwszego posta :P może rozczarowanie, ale możliwe że za pół roku światło dzienne ujrzy gierka, której nie odpalę na karcie bez DX10, a na pewno grafy nie będę zmieniał przez 2 lata, bo gram bardzo mało (przeważnie Q3 sieciowo) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 przeczytaj pierwszego posta :P może rozczarowanie, ale możliwe że za pół roku światło dzienne ujrzy gierka, której nie odpalę na karcie bez DX10, a na pewno grafy nie będę zmieniał przez 2 lata, bo gram bardzo mało (przeważnie Q3 sieciowo) No racja moje niedopatrzenie ;) Ja polecam od siebie AC Freezer 64 PRO :) spokojnie starczy :) a jak nie starczy to WC :D Jeśli ta karta odpali gry pod DX10 to 7900 też... tylko że w trybie DX9. Ale wątpie by te kastraty 8600xxx były wstanie płynnie wyświtlać obraz w grach pod DX10 (poza low/medium). Jednak 7900GS wydajniejsza + spore OC. Jednak jak pisałem Twoja kasa i Twoja decyzja. Zresztą poszukaj testy dem gierek pod DX10 to zobaczysz że 8800 maja problemyz płynnością ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 faktycznie, pewnie masz rację, lepsze 256bit dx9 niż 128 dx10, którego nie ma... póki co Abit KN9 X2 3600+ Brisbane 2x1GB Corsair XMS2 667 Mhz CL4 GALAXY 7900GS 256MB NZXT Duet chłodzenie jednak Scythe Andy Samurai Master, tylko nie wiem czy na tym mobo nie będzie problemów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Nie bede zakladal nowego tematu więc dolącze sie tu : Sprzedalem proca,ram,grafe,plyte dostalem za to 650zł i zamierzam sie przezucic na AM2 , co kupic za tę kasę ??( chodzi mi o proca, plytę i ramki ; ostatnio jestem calkowicie zielony jesli chodzi o sprzęt wieć pytam;] ) Na grafę dodatkowo wykrzesam gdzies ok. 350zl . Czy Galaxy 7600GS 1.4 ns Zalman bedzie dobrym wyborem ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komuch Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 (edytowane) Zamiast kingstonów np Corsair XMS2 667 Mhz CL4 ~240 zł.tylko ciekawe gdzie za tyle dostanie bo nigdzie ich nie ma a cena jak beda to okolice 270zl Nie bede zakladal nowego tematu więc dolącze sie tu : Sprzedalem proca,ram,grafe,plyte dostalem za to 650zł i zamierzam sie przezucic na AM2 , co kupic za tę kasę ??( chodzi mi o proca, plytę i ramki ; ostatnio jestem calkowicie zielony jesli chodzi o sprzęt wieć pytam;] ) Na grafę dodatkowo wykrzesam gdzies ok. 350zl . Czy Galaxy 7600GS 1.4 ns Zalman bedzie dobrym wyborem ?? abit kn9 240zl athlon x2 3600 brisbane ado3600ddbox 240zl 1gb 2x512 corsair 667 cl4 ddr2 140zl www.skapiec.pl www.ceneo.pl jak nie znasz Edytowane 6 Czerwca 2007 przez komuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 (edytowane) 1gb 2x512 corsair 667 cl4 ddr2 140zlLepiej jedną kość 1gb a potem dokupić następną. Edytowane 6 Czerwca 2007 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 (edytowane) Witam też zacząłem się zastanawiac nad przejściem na am2 tym bardziej że mogę to zrobić z minimalną dopłatą. Więc jaka płyta która zapewni mi dobre oc ? Czy ten abit bedzie ok ? No i zasilacz - czy stary chieftec 360 (sirtec) podoła nowemu konfigowi ? - proc jak wyżej. Edit - już nieaktualne Poczytałem i kupiłem tego abita + brisbane 3600 + ww corsair'y :) Edytowane 6 Czerwca 2007 przez IGI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 tylko ciekawe gdzie za tyle dostanie bo nigdzie ich nie ma a cena jak beda to okolice 270zl http://www.znak.pl/index.php?cid=305&s...1024667Cor+XMS2 a tu np Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 (edytowane) Co powiecie o tej plycie ??: http://www.proline.pl/shop.php?prodid=ASUS+M2N4-SLI kosztuje niecale 250zl. A te GF7900GS bez OC są duzo szybsze od 7600GT ??? warto doplacac ?? Ten GF79GS nie ma czasem jakiegos dziwnego taktowania ?? Pamieci tylko 1000?? http://www.proline.pl/shop.php?prodid=GALAXY+7900GS+256+D3 Edytowane 7 Czerwca 2007 przez _Ran'dall_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Tańszy i lepszy jest abit kn9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 No wlasnie tylko tego Abita nigdzie u mnie w mieście nie ma ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras19 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 A po co w mieścinie? Ja wczoraj dostałem paczkę i z prawie całym kompem, i wszystko dobrze doszło. Dodatkowo możesz sprawdzić, czy nic nie jest uszkodzone. Imho nie ma się co bać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 A po co w mieścinie? Ja wczoraj dostałem paczkę i z prawie całym kompem, i wszystko dobrze doszło. Dodatkowo możesz sprawdzić, czy nic nie jest uszkodzone. Imho nie ma się co baćNo po to w miescinie ze mam tam SPOOORO taniej bo ze tak powiem jest to zaprzyjaźniony sklep . No to jak oceniacie tę płytę MSI którą podalem kilka postów wyrzej?? Zamiast 7600GS/GT warto doplacic 100 do 7900GS , czy juz niewarto pakowac sie w DX9?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 warto dopłacić do 79GS , masz go już za 400 zł, a starczy Ci na godne pogranie we wszystko na DX9 (nie mówię o high ultra detalach) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 No po to w miescinie ze mam tam SPOOORO taniej bo ze tak powiem jest to zaprzyjaźniony sklep . No to jak oceniacie tę płytę MSI którą podalem kilka postów wyrzej?? Zamiast 7600GS/GT warto doplacic 100 do 7900GS , czy juz niewarto pakowac sie w DX9?? To jeżeli masz zaprzyjaźniony sklep to niech Ci sprowadzą ABITA AN9 :) Warto dopłacić do 7900GS. Ta karta ma duzy potencjał OC a np. Galaxy jest już za 395 zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 No po to w miescinie ze mam tam SPOOORO taniej bo ze tak powiem jest to zaprzyjaźniony sklep . No to jak oceniacie tę płytę MSI którą podalem kilka postów wyrzej?? Zamiast 7600GS/GT warto doplacic 100 do 7900GS , czy juz niewarto pakowac sie w DX9?? ale mimo wszystko warto brać abita kn9, nic lepszego na am2 nie ma, no po za dfi, w agito masz KN9 za 239zł. co do grafy to w proline masz 7900GS za 400zeta nic tylko brać! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugo_pl Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 A będziesz grafę podkręcał? Jak tak, to bierz 7900 GS, jak nie to bierz Radeona X 1950Pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...